VIDEO Trápenie Bayernu v lige pokračuje: Dvojgólový náskok dokázala Borussia stiahnuť!

Alexander Meyer chytá strelu Leroya SanéhoAlexander Meyer chytá strelu Leroya Saného Zdroj: SITA/AP/Martin Meissner

DORTMUND - Futbalisti Bayernu Mníchov remizovali v sobotnom šlágri 9. kola nemeckej Bundesligy na ihrisku Borussie Dortmund 2:2.

Obhajca titulu viedol po góloch Leona Goretzku a Leroya Saneho 2:0, no domáci najprv znížili a v piatej minúte nadstavenom času druhého polčasu vyrovnali zásluhou Anthonyho Modesteho. "Bavori" zostávajú na 3. mieste v tabuľke o skóre pred Borussiou.

Nemeckú "klasiku" odštartovali lepšie hostia, keď v 33. minúte Goretzka z hranice šestnástky vyslal krížnu strelu a trafil presne k ľavej žrdi. Bayern zvýšil náskok po zmene strán. Prihrávku Jamalu Musialu zblokovali domáci, no lopta sa dostala k Sanemu, jeho strelu nedokázal brankár Alexander Meyer zneškodniť a domáci prehrávali 0:2.

Julian Brandt karatisticky odkopáva Galéria fotiek (8) Zdroj: SITA/AP/Martin Meissner

Dortmund znížil štvrťhodinu pred koncom, keď sa presadil Youssoufa Moukoko. Kľúčový okamih prišiel v 90. minúte. Hosťujúci Kingsley Coman musel po druhej žltej karte opustiť ihrisko a domáci využili početnú výhodu v samom závere nadstaveného času.

Nico Schlotterbeck udržal loptu na hracej ploche, vymyslel center na zadnú tyč, kde Modeste hlavičkou prekonal Manuela Neuera. Bayern tak nepridal deviate víťazstvo v rade vo vzájomných súbojoch s Dortmundom.

Úspešný debut Xabiho Alonsa

Futbalisti Bayeru Leverkusen v prvom zápase pod vedením nového trénera Xabiho Alonsa zvíťazili v 9. kole nemeckej Bundesligy nad FC Schalke 04 jasne 4:0. Dva góly domácich strelil Jeremie Frimpong. Bayer zaznamenal len druhý triumf v sezóne a posunul sa z predposledného 17. miesta v tabuľke na priebežné štrnáste.

Súboj FC Augsburg - VfL Wolfsburg sa skončil remízou 1:1. Úradujúci šampión Európskej ligy Eintracht Frankfurt prehral na ihrisku posledného VfL Bochum 0:3.

Bundesliga - 9. kolo:

Borussia Dortmund - Bayern Mníchov 2:2

Bayer Leverkusen - FC Schalke 04 4:0 (2:0)
Góly: 42. a 53. Frimpong, 39. Diaby, 90. Paulinho

FC Augsburg - VfL Wolfsburg 1:1 (0:1)
Góly: 55. Gumny – 27. Gerhardt

FSV Mainz 05 - RB Lipsko 1:1 (1:0)
Góly: 45. Ingvartsen – 80. Nkunku

VfL Bochum - Eintracht Frankfurt 3:0 (0:0)
Góly: 71. P. Hofmann, 87. Ndicka (vlastný), 90.+1 Förster

Viac o téme: Xabi Alonso Bayern Mníchov Borussia Dortmund Bayer Leverkusen FC Schalke
  • Autor: © Zoznam/
  • VIDEO: HooFoot
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy