Bayern má vážne dôvody začať sa strachovať: Po remíze im začína Lipsko dýchať na chrbát

Thomas Müller sklamane reaguje na zahodenú šancuThomas Müller sklamane reaguje na zahodenú šancu Zdroj: SITA/AP/Alexandra Beier

MNÍCHOV - Úradujúci nemecký futbalový majster Bayern Mníchov iba remizoval v utorkovom súboji 17. kola Bundesligy s 1. FC Kolín 1:1. Bod zachránil domácim v 90. minúte Joshua Kimmich. Bayern má na čele tabuľky už len štvorbodový náskok pred Lipskom, ktoré poskočilo na druhé miesto vďaka vysokému víťazstvu 6:1 na ihrisku FC Schalke 04.

Kolín sa v bavorskej metropole ujal vedenia už v 4. minúte, keď sa zblízka presadil Ellyes Skhiri. Na ihrisku rekordného šampióna si hostia dlho strážili tesný náskok a vyzeralo to na senzačné víťazstvo, ale v samom závere neustáli tlak favorita.

Eric Maxim Choupo-Moting a Galéria fotiek (10) Zdroj: SITA/AP/Alexandra Beier

V záverečnej minúte riadneho hracieho času sa postaral o deľbu bodov Kimmich, ktorý rozvlnil sieť ďalekonosnou strelou. Bayern nezvíťazil už v druhom ligovom zápase za sebou, v piatok remizoval v šlágri na pôde Lipska rovnako 1:1. Na zápasovej súpiske Kolína nefiguroval slovenský ofenzívny stredopoliar Ondrej Duda, ktorého meno sa spája s prestupom do talianskeho klubu Hellas Verona.

Hertha pokračuje v hernom trápení, v utorok podľahla doma Wolfsburgu hladko 0:5. Slovenský obranca v službách berlínskeho klubu Peter Pekarík začal zápas na lavičke náhradníkov, na trávnik sa dostal až v 87. minúte. "Vlci" natiahli sériu víťazstiev na šesť stretnutí a v tabuľke im patrí šiesta priečka.

Lipsko rozhodlo o triumfe nad posledným tímom tabuľky Schalke už v prvom polčase, v ktorom si vytvorilo štvorgólový náskok. Dva presné zásahy zaznamenal portugalský útočník Andre Silva. Lipsko natiahlo sériu bez prehry v súťažných dueloch, ktorá trvá od 17. septembra.

Bundesliga - 17. kolo:

Bayern Mníchov - 1. FC Kolín 1:1 (0:1)
Góly: 90. Kimmich - 4. Skhiri
/O. Duda (Kolín) nebol na zápasovej súpiske/

Schalke 04 Gelsenkirchen - RB Lipsko 1:6 (0:4)
Góly: 56. Kozuki - 7. a 44. Silva, 15. Henrichs, 45.+2 Werner, 83. Olmo, 89. Poulsen

Hertha Berlín - VfL Wolfsburg 0:5 (0:3)
Góly: 4. Svanberg, 31. Arnold (z 11 m), 34. Wind, 72. Baku, 86. Marmoush
/P. Pekarík (Hertha) nastúpil v 87. min/

TSG 1899 Hoffenheim - VfB Stuttgart 2:2 (1:1)
Góly: 11. a 90.+4 Kramarič - 45.+5 Guirassy, 77. Endo, ČK: 79. Ahamada (Stuttgart) po 2. ŽK

Viac o téme: Bayern Mníchov Schalke 04 Gelsenkirchen 1. FC Kolín RB Lipsko
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy