VIDEO Zvolen pokoril hranicu 100 bodov a vyhral základnú časť! Slovan doma úplne vybuchol

Na snímke zľava Balázs Göz (Miškovec) a Patrik Marcinek (Zvolen)Na snímke zľava Balázs Göz (Miškovec) a Patrik Marcinek (Zvolen) Zdroj: TASR/Ján Krošlák

ZVOLEN - Hokejisti HKM Zvolen si zaistili víťazstvo v základnej časti Tipos extraligy a získali Pohár Dušana Pašeka. Podarilo sa im to vďaka piatkovému triumfu v predposlednom 49. kole nad DVTK Miškovec 8:3, vyhrali piaty duel v sérii a pokorili métu 100 bodov.

HKM Zvolen – DVTK Jegesmedvék Miškovec 8:3 (2:2, 2:0, 4:1)
Góly: 11. R. Bondra (Nuutinen, Melancon), 20. J. Mikúš (Hraško, Zuzin), 22. Kelemen (Tibenský), 23. Nuutinen (McPherson, Puliš), 41. R. Bondra (Kelemen), 52. Kelemen (R. Bondra, Melancon), 53. Tibenský (Marcinek), 58. Viedenský (Stupka, Hraško) – 4. Wehrs, 13. Osterberg, 45. Osterberg (Wehrs). Rozhodovali: D. Konc st., T. Orolín – Crman, Frimmel, vylúčení na 2 min: 3:4, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, bez divákov.

Zvolen: Rahm – Kotvan, Betker, Melancon, Ivan, Kubka, Hraško, Meliško – Kelemen, J. Mikúš, R. Bondra – McPherson, Puliš, Nuutinen – Stupka, Viedenský, Zuzin – Kolenič, Tibenský, Marcinek

Miškovec: B. Kiss (53. Adorján) – D. Kiss, Wehrs, Szirányi, Fredriksson, Göz, Lada, Vojtko – Osterberg, Vas, Walker – Csányi, Magosi, Miskolczi – Ritó, Galanisz, Rokaly – Révész

Prvú šancu v zápase mali domáci hokejisti. V tretej minúte sa ocitol pred bránkou Kolenič, ale zblízka pred Kissom neuspel. Do vedenia išli prekvapujúco hostia. Od modrej nahodil puk Wehrs a teč jedného z hokejistov zmiatol Rahma. Zvolenčanom vyšla v jedenástej minúte presilovka. Po strele Nuuutinena z kruhu sa dostal vyrazený puk pred Bondru a ten sa nemýlil – 1:1.

Hráči Miškovca však naďalej dobiedzali a ťažili z chyby Mikúša, ktorý nahral puk rovno pred bránku osamotenému Osterbergovi a ten si vychutnal gólmana HKM – 1:2. Následne mohol vyrovnať z metra Puliš a v presilovke Bondra z medzikružia. Hokejisti spod Pustého hradu napokon využili až početnú výhodu o dvoch hráčov jedenásť sekúnd pred koncom prvej tretiny, ujala sa delovka Mikúša spoza kruhu a bolo 2:2.

Nástup do stredného dejstva mal domáci tím rezký, najprv sa neujal teč Bondru, no v 22. minúte si Kelemen pekne obkorčuľoval bránku a z mierneho uhla z pravej strany presne zakončil – 3:2. Uplynulo iba 46 sekúnd a bolo 4:2, pretože Nuutinen z rovnakej pozície ako strieľal vyrovnávajúci gól Mikúš takisto pokoril Kissa nekompromisnou strelou.

Na snímke zľava Balázs Galéria fotiek (7) Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Maďarský celok sa mohol dostať do zápasu, dopredu sa krásne preštrikoval Walker, ale Rahm vytiahol perfektný zákrok. V oslabení sa dostal do menšieho úniku Kelemen, no bol tiesnený a zakončil do bočnej siete. Miškovec nevyužil dve presilovky v rade, v nich mal dve dobré možnosti Csányi. V početnej výhode sa minútu pred prestávkou nepresadil ani Zvolen, po strele Viedenského tečovaný puk od Bondru skončil na pravej žŕdke Kissovej svätyne.

V 27 sekunde tretej tretiny išli domáci do vedenia 5:2, pretože po strele Kelemena neudržal brankár 'ľadových medveďov' puk v lapačke a využil tohto faktu pohotový Bondra. Zapísal si tak 50 kanadský bod v aktuálnej sezóne. Lenže neuplynulo veľa času a v presilovke zaknihoval tridsiaty bod v sezóne hosťujúci Osterberg presnou strelou z ľavého kruhu. Rozdiel bol tak dvojgólový. Navýšiť ho chcel následne Kelemen, no i on opečiatkoval žŕdku. Na opačnej strane pohorel zblízka vo svojej tretej šanci v zápase Csányi.

Snahu hostí o zdramatizovanie duelu umlčali potom za 38 sekúnd dvaja 'rytieri'. Najprv sa presadil z dolnej časti kruhu po ľade Kelemen a po ňom bekhendom z medzikružia v ťažkej pozícii Tibenský. Na 8:3 upravil zblízka Viedenský, kapituloval už druhý gólman DVTK Adorján. Zvolen si týmto víťazstvom vybojoval prvé miesto po základnej časti Tipos extraligy a získa pohár Dušana Pašeka.

Hlasy po zápase:

Peter Oremus, tréner Zvolena: „Vedeli sme, že to nebude jednoduchý zápas, čo sa aj potvrdilo. Ukázala sa však sila v tomto mužstve a vyrovnanosť všetkých pätiek. V každej tretine sme boli odolní, silneli sme a to sa napokon prejavilo aj na konečnom výsledku. Do tohto duelu sme už nastúpili v kompletnom zložení, všetci doposiaľ zdravotne indisponovaní hráči sú už v poriadku a to je tiež dôležité pred začiatkom play-off, rovnako tak aj výkon z posledných zápasov.“

Miloš Kelemen, strelec dvoch gólov Zvolena: „Prvú tretinu sme začali slabšie, neviem čím to bolo zapríčinené. Potom sme si v šatni povedali, že sa musíme zlepšiť a hneď to bolo od začiatku druhej tretiny iné. Sme radi, že tento duel sme napokon zvládli a vyhrali základnú časť. Je to však len prvý krok, ďalší nás čaká v play-off. Vynasnažíme sa ho zvládnuť.“

Slovan doma opäť zakopol

Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v piatkovom zápase 49. kola Tipos extraligy s HC Mikron Nové Zámky 1:4. Domáci viedli od 12. minúty po góle Branta Harrisa, no hostia dokázali skóre otočiť, dvoma presnými zásahmi sa na tom podieľal Juraj Jurík.
      
HC Slovan Bratislava - HC Mikron Nové Zámky 1:4 (1:1, 0:1, 0:2)
Góly: 12. Harris (Gašpar, Brodzinski) - 18. Mikuš (Iacobellis, Varga), 36. Jurík (Varga), 57. Jurík (Clarke, Iacobellis), 59. Varga (Jurík, Holenda). Rozhodovali: Šefčík, M. Novák – Orolín, Gegáň, vylúčení: 2:1 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, bez divákov.

HC Slovan Bratislava: Gudlevskis – Štajnoch, Meszároš, Ališauskas, Sersen, Brodzinski, Maier, Valach, Beňo – O'Donnell, Harris, Gašpar - Rapáč, Zigo, Matoušek - Urbánek, Kytnár, Kundrík - Lukošík, Bortňák, Jendek

HC Mikron Nové Zámky: Lackovič – Hain, Västilä, B. Clarke, P. Mikuš, Fereta, Holenda, Šeliga, V. Petrík – Števuliak, Doggett, Rogoň - Varga, Iacobellis, Jurík – Majdan, Seppanen, Obdržálek – Andrisík, Ondrušek, Okoličány
      
Slovan nastúpil už aj so skúsenými obrancami Sersenom a Meszárošom, ktorí sa vrátili do zostavy po zraneniach. V úvode bola hra príliš rozkúskovaná, obom tímom viazla rozohrávka. V polovici prvej tretiny prežili domáci bez ujmy oslabenie pri vylúčení Maiera a krátko po jeho vypršaní gólovo udreli, keď skóre otvoril Harris. Nové Zámky stihli ešte v úvodnom dejstve odpovedať, v 18. minúte po prihrávke Iacobellisa trafil z ľavého kruhu presne Mikuš - 1:1.

V druhej časti boli aktívnejší hostia. V 25. min Okoličány aj Rogoň zakončovali zblízka, no Gudlevskis zasiahol, rovnako ako pri strelách Västilu a Juríka. V 34. min to na druhej strane skúšal z dobrej pozície spomedzi kruhov O'Donnell, ale ani on nebol úspešný. Nové Zámky nepoľavovali v ofenzívnom úsilí a v 36. min sa dočkali druhého zásahu. Z bezprostrednej blízkosti domácej bránky sa presadil Jurík, ktorý dostal hostí do opätovného vedenia.

Tí v tretej tretine umnou hrou nedovolili Slovanu dostať sa do väčšieho tlaku, naopak sami neustále vpredu hrozili. Gudlevskiks musel byť v pozore pri strelách Seppanena či Feretu.Slovan sa v závere nevedel dostať do tempa, v snahe vyrovnať stále viac riskoval, čo hostia dokázali potrestať. V 57. min definitívne rozhodol o ich triumfe svojím druhým gólom v zápase Jurík, ktorý po prihrávke Clarka prestrelil Gudlevskisa. O dve minúty neskôr spečatil výsledok na 4:1 pre N. Zámky aktívny Varga.

Hlasy po zápase:

Róbert Döme, tréner Slovana: "Zápas nám nevyšiel z viacerých stránok. Gratulujem súperovi k výbornému výkonu, k ničomu nás nepustil. Na striedačke to žilo, ale jednoducho dnes boli v našej hre veci, pre ktoré nám tento duel nevyšiel."

Gergely Majoross, tréner Nových Zámkov: "Pred zápasom sme si povedali, že nemáme čo stratiť, hlavne sme sa nechceli zraniť. Avšak priebeh stretnutia nám ukázal, že máme na víťazstvo, tak sme oň bojovali a podarilo sa nám ho aj dosiahnuť. Musím za to poďakovať celému tímu."

Michalovce vynulovali Trenčín

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvíťazili v piatkovom zápase predposledného 49. kola základnej časti Tipos extraligy na ľade Dukly Trenčín 2:0.

HK Dukla Trenčín - HK Dukla Ingema Michalovce 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)
Góly: 43. Lehtonen (Louis, Southorn), 46. Regenda (McCormack, Lalancette). Rozhodovali: Snášel, Stano - Stanzel, J. Konc ml., vylúčení: 3:4, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, bez divákov.

Trenčín: Valent - Lemcke, Ackered, Bokroš, Starosta, Ilenčík, Jalasvaara, Rajnoha - Bezúch, Paukovček, Hecl - Kukuča, Rehuš, Okuliar - Berisha, Reddick, Kettunen - Sádecký, Švec, Honzek - Chromiak

Michalovce: Tomek - Mudrák, Mihálik, McCormack, Šedivý, Louis, Southorn, Ťavoda - Korhonen, Lalancette, Hickmott - Takáč, Suja, Šoltés - Regenda, Galamboš, Bartánus - Török, Lehtonen, Mašlonka - Chalupa

Domáci hokejisti si vypracovali prvú šancu už v úvodnej minúte, keď Okuliar našiel pred bránkou Rehuša, ale ten bekhendom Tomeka neprekvapil. Nepodarilo sa to ani Kukučovi, ktorý si obišiel bránku a chcel zasunúť puk k žŕdke. V 9. minúte sa prezentoval dobrým zákrokom Valent pri šanci Hickmotta. V ďalších minútach pokračoval vyrovnaný zápas. Pri hre 4 na 4 vypálil švihom Kukuča, ale Tomek bol pozorný. V závere tretiny si vypracovali hostia tlak, skóre sa nemenilo.

Na snímke zľava Marek Galéria fotiek (7) Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Trenčanov mohol poslať do vedenia v 21. minúte Okuliar, ktorý išiel sám na Tomeka, blafákom ho však neoklamal. Potom sa striedali šance na oboch stranách, no hráčom chýbala v dobrých streleckých pozíciách presnosť v zakončení. Michalovčania zatlačili súpera v prvej presilovke stretnutia v 36. minúte, ale Valent predviedol niekoľko dobrých zákrokov. Aj druhá tretina sa tak skončila bez gólov.

Tie prišli až v treťom dejstve a postarali sa o ne hráči hostí. V 43. minúte prelomil bezgólový stav Lehtonen, ktorý sa presadil z dorážky do odkrytej bránky. Michalovce si potom zahrali druhú presilovku a tú už dokázali premeniť. V 46. minúte sa o to postaral Regenda a poslal svojich do vedenia 2:0. Trenčín mohol odpovedať vzápätí pri početnej výhode, no veľkú šancu Hecla zneškodnil Tomek. Domáci v závere stupňovali tlak, zahrali si presilovku 5 na 3, dve a polminúty pred koncom to skúsili bez brankára, no Tomek si udržal čisté konto.

Kamzíci zdolali Liptákov

Hokejisti HK Poprad zvíťazili v piatkovom zápase predposledného 49. kola základnej časti Tipos extraligy na ľade MHk 32 Liptovský Mikuláš 5:2.

MHK 32 Liptovský Mikuláš - HK Poprad 2:5 (0:2, 1:3, 1:0)
Góly: 30. Huna (Uhrík, Štrauch), 46. Huna (Štrauch, Uhrík) - 7. Haščák (Višnevskij, Livingston), 20. Haščák (Bjalončík, Drgoň), 23. Matej Paločko (Bjalončík), 28. Jevoš (Haščák, Brejčák), 28. Tavi (Višnevskij, Handlovský). Rozhodovali: Valach, Korba - Bogdaň, Ordzovenský, vylúčení: 3:3 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, bez divákov.

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Bátory (28. Kozel) - Nemec, Kurali, Droppa, Mezovský, Valtola, Rusina, Duran - Huna, Uhrík, Štrauch - Michalík, Oško, Kiss - Vybiral, Surový, Dunčko - Haluška, Parobek, Kalousek - Židek

Poprad: Hamerlík – Brejčák, Drgoň, Višnevskij, Seigo, Kramár, Demo, Hodorovič - Svitana, Jevoš, Haščák – Handlovský, Preisinger, Tavi - Livingston, Zagrapan, Mešár - Matej Paločko, Bjalončík, Mashinter - Matúš Paločko

Prvú väčšiu šancu zápasu mali domáci, keď sa v 4. minúte dostali do prečíslenia, ale Hamerlík si so Štrauchovou strelou poradil. Vedenia sa ujali "kamzíci", keď v 7. minúte premenil prvú presilovku v zápase najlepší strelec a najproduktívnejší hráč súťaže Haščák - 0:1. Liptáci mohli odpovedať pri krátkej početnej výhode 5 proti 3, ale po Oškovej strele sa Michalík nepretlačil k dorážke. Popradčania v závere zvýšili náskok, keď Mezovský síce vypichol puk súperovi, ale len na hokejku Haščáka a ten z prvej upravil na 2:0.

Prvá desaťminútovka druhej tretiny sa niesla v znamení kanonády hostí. Najprv sa v 23. minúte presadil po Bjalončíkovej prihrávke bekhendom Matej Paločko. O päť minút neskôr vyhnal Jevoša z bránky Bátoryho, ktorého nahradil medzi tromi žrďami Kozel, ale tomu vydržalo čisté konto len 20 sekúnd. Višnevskij našiel prihrávkou Taviho a ten zvýšil už na hrozivých 5:0. Domácim sa podarilo znížiť o dve minúty neskôr, puk sa odrazil od zadného mantinelu medzi kruhy k Hunovi a ten z prvej pokazil čisté konto Hamerlíkovi - 1:5.

Hostia odštartovali tretie dejstvo dohrávanou presilovkou a krátko po nej mohli pridať šiesty gól, no Paločko nevyužil dobrú prihrávku Svitanu. Domáci v 46. minúte skorigovali na 2:5, keď sa z dorážky presadil opäť Huna. Liptáci však už v ďalšom priebehu duel nezdramatizovali a tak sa z víťazstva tešil Poprad.

Nitra si poradila s Banskou Bystricou

Hokejisti HK Nitra zvíťazili v 49. kole Tipos extraligy nad HC' 05 Banská Bystrica 3:1.
      
HK Nitra - HC’05 Banská Bystrica 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
Góly: 40. Hrnka (Nemec), 54. Holešinský (Mezei, Slovák), 59. Kollár (Drábek, Mezei) - 25. Kriška (Mlynarovič, D’Aoust). Rozhodovali: Goga, Tvrdoň - Synek, Jedlička, vylúčení: 6:8 na 2 min, navyše: Cardwell (B. Bystrica) 10 min za vrazenie na mantinel, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, bez divákov.

Nitra: O’Connor – Mezei, Bodák, Švarný, Š. Nemec, Ege, Vitáloš, Pupák, Hřebíček – Tvrdoň, Slovák, Holešinský – Finlay, Hrnka, Žitný – Bajtek, Kollár, Drábek – Múčka, Šiška, Fominych

Banská Bystrica: Gajan – Breton, Crevier-Morin, Cardwell, Ďatelinka, Žiak, Jago, Bdžoch – Lamper, Ihnačák, Faško-Rudáš – Melcher, Mlynarovič, Vašaš – M. Sloboda, Sojka, Kriška – Kabáč, Tamáši, Výhonský - D’Aoust

Duel sa začal fyzickým hokejom a mužstvá si v súbojoch nič nedarovali. Aj dôsledkom toho bolo väčších šancí minimum. Zakončeniam domáceho Žitného a hosťujúceho Kabáča chýbala razancia, a tak prvá tretina skončila bez gólov. Ako prví išli do vedenia Bystričania zásluhou Krišku, ktorý nekrytý prekonal O’Connora strelou pomedzi nohy. Aj prostredná časť napokon skončila nerozhodne. Osem sekúnd pred koncom vystrelil od modrej čiary Nemec a puk sa odrazil od zadného mantinelu rovno pred Hrnku - 1:1. Vrátiť vedenie mohli “baranom” Faško-Rudáš aj Ihnačák, ale stroskotali na O’Connorovi.

Na snímke vpredu Marek Galéria fotiek (7) Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Na opačnej strane sa v 50. minúte obtočil na vrchu kruhov domáci kanonier Tvrdoň, ale jeho strela iba obtrela pravú žŕdku Gajanovej brány. V 54. minúte sa už skóre menilo a do vedenia išla Nitra. Strelu Mezeia pred bránou tečoval Holešinský - 2:1. Nitru podržal tri minúty pred koncom brankár O’Connor, ktorý vychytal Melchera a definitívu výsledku dal gólom do prázdnej brány Kollár - 3:1. Nitra tak pretrhla vo vzájomnom meraní síl tridsaťzápasovú šnúru Banskej Bystrice bez prehry v riadnom hracom čase.

Hlasy po zápase:

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: „Sme radi, že sa v tomto zápase nikto nezranil. Pre nás bola viac-menej daná piata pozícia v tabuľke. Séria so Slovanom bude zaujímavá.”

Jozef Budaj, asistent trénera Banskej Bystrice: „Vedeli sme už pred zápasom, že hráme s výborným súperom. Po posledných výhrach s Nitrou sme vedeli, že sa nám budú chcieť revanšovať. Bol to vyrovnaný zápas až do úplného konca. Dá sa povedať, že sme v tretej tretine boli lepším mužstvom, ale vyhráva ten tím, ktorý strelí viac gólov. Touto cestou gratulujem Nitre k víťazstvu.”

Detva priamo do play off

Hokejisti HC 07 Detva zvíťazili v 49. kole Tipos extraligy na ľade HC Košice 3:2. Pred záverečným 50. kolom sa v predstihu stali priamymi postupujúcimi do play off, keďže už s istotou neskončia na horšom ako 6. mieste. "Oceliarov" čaká účasť v predkole vyraďovacej časti, v ktorom sa stretnú s jedným z dvojice HC Nové Zámky/HC 05 Banská Bystrica.

HC Košice - HC 07 Detva 2:3 (2:2, 0:0, 0:1)
Góly: 5. Réway (Chovan, Růžička), 18. Réway (Mráz, Baránek) - 12. Sýkora (Downing, Gachulinec), 17. Magdolen (Gachulinec, Čacho), 59. Klíma (Gachulinec). Rozhodovali: Baluška, Müllner - Kacej, D. Konc ml, vylúčení: 4:3 na 2 min., navyše Belluš (Koš.) 10 min. OT za nešp. správanie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, bez divákov. Zmeny: 17. Riečický (Koš.) za Vaya.

HC Košice: Vay (17. Riečický) - Pavlin, Baránek, Michalčin, Růžička, Slovák, Deyl, Petran - Réway, Chovan, Klhůfek - Belluš, Mráz, Lapšanský - Frič, Jacobs, Eliaš - Milý, Havrila, Jokeľ - Krasničan

HC 07 Detva: Petrík - Lalík, F. Fekiač, Rymsha, Gachulinec, King, Rais, Turan, Jendroľ - Ščurko, Čacho, Ľupták - Sýkora, Downing, Žilka - Charbonneau, Klíma, Cox - Bača, V. Fekiač, Magdolen

Lepší vstup do zápasu mali Košičania. Ich kapitán Chovan našiel v 5. minúte ideálnou prihrávkou voľného Réwaya a ten spomedzi kruhov nezaváhal - 1:0. Potom sa k slovu dostali hráči Detvy, ktorí sa viackrát usadili v útočnom pásme a v 12. minúte vyrovnali. Sýkora využil zmätok v obrane súpera a o regulárnosti jeho dorážky musel rozhodnúť videorozhodca - 1:1.

Košičania odolali oslabeniu v 16. minúte, ale pokračujúci tlak vyústil v premiérový extraligový gól Magdolena. Útočník hostí sa ním postaral o výmenu brankárov a Vaya nahradil Riečický. Domáci vyrovnali v presilovke v 18. minúte, keď Réway počkal, kým Chovan zakryje výhľad brankárovi Petríkovi, ktorého následne prestrelil - 2:2.

Druhá tretina priniesla viacero vylúčených, ale skóre sa v nej nezmenilo. Nepríjemný moment priniesla 32. minúta, v ktorej obranca hostí Frederik Fekiač inkasoval strelu priamo do tváre. V 37. minúte sa hráči Detvy dostali k 43 sekundovej presilovke o dvoch hráčov, ale Riečického neprekonali.

V 42. minúte mohol Frič vrátiť domácim náskok, ale namieril iba do žŕdky Petríkovej bránky. Hostia boli blízko ku gólu v 45. minúte, no Riečický zmaril únik Coxa a efektným zákrokom si poradil aj s dorážkou. Na opačnej strane Réway nepresne zakončil individuálnu akciu. Riečického v 55. minúte dorážkou neprekonal Rymsha, ale napokon sa hostia predsa len radovali. V 58. minúte si Košičania nepostrážili priestor pred bránkou a Klíma zblízka upravil na 2:3.

Hlasy po zápase:

Marcel Šimurda, tréner HC Košice: "Bol to dôležitý zápas. Obe mužstvá vedeli, o čo sa hrá. Nemali sme zlý úvod, vytvárali sme si tlak aj šance. Súper potom začal preberať iniciatívu. Síce sme ubránili oslabenie o dvoch hráčov, ale od polovice zápasu bol súper o krok lepší. V tretej časti si vytvoril viac vyložených šancí, pri ktorých nás podržal brankár Riečický. Žiaľ, prehrali sme po tečovanej strele."

Ernest Bokroš, tréner HC 07 Detva: "Pre nás je to zaslúžená odmena za celú sezónu. Dostali sme sa do play off. Na tomto sme tvrdo pracovali po celú sezónu. Pre klub je to historický úspech."

Viac o téme: HC Košice HK Poprad HKM Zvolen HK Nitra HC Slovan Bratislava HK Dukla Trenčín HC 07 Detva MHk 32 Liptovský Mikuláš HC Mikron Nové Zámky DVTK Miškovec HC’05 Banská Bystrica HK Dukla Ingema Michalovce Tipos extraliga
  • Autor: © Zoznam/
  • VIDEO: YouTube/Tipos Extraliga
  • Zdroj: TASR
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy