VIDEO Prekvapenie sa nekonalo: Suverénny Zvolen je len krôčik od postupu do semifinále

Na snímke gólová radosť ZvolenaNa snímke gólová radosť Zvolena Zdroj: TASR - Ján Krošlák

NOVÉ ZÁMKY - Hokejisti HKM Zvolen sú krok od postupu do semifinále Kaufland play off Tipos extraligy. V utorkovom treťom zápase štvrťfinále s HC Mikron Nové Zámky triumfovali na ľade súpera 4:2 a v sérii vedú 3:0. O postupe môžu rozhodnúť už v stredu, keď je o 15.00 h na programe štvrtý zápas opäť v Nových Zámkoch.

Tretí zápas štvrťfinále Kaufland play off Tipos extraligy:
HC Mikron Nové Zámky - HKM Zvolen 2:4 (0:1, 1:3, 1:0)
Góly: 26. Rogoň (Västilä, Doggett), 55. Rogoň (Seppanen, Majdan) - 10. Stupka (Marcinek, Kubka), 27. Kolenič (Melancon), 30. Mikúš (Zuzin), 33. Viedenský (Zuzin, Kubka). Rozhodovali: M. Korba, Hronský – Crman, Synek, vylúčení: 2:5 na 2 min, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, bez divákov.
/stav série: 0:3/

Nové Zámky: Kiviaho – Hain, Västilä, Fereta, Holenda, Roman, Mikuš, Šeliga, Petrík – Števuliak, Doggett, Rogoň – Varga, Ondrušek, Jurík – Majdan, Seppanen, Obdržálek – Zahradník, Andrisík, Okoličány

Zvolen: Rahm – Kotvan, Betker, Melancon, Ivan, Kubka, Hraško, Meliško – Kelemen, Mikúš, Bondra – Nuutinen, Puliš, McPherson – Stupka, Viedenský, Zuzin – Kolenič, Tibenský, Marcinek – Jedlička

Skóre sa prvýkrát menilo na druhej strane v 10. minúte, keď dostal Stupka ideálny pas spoza bránky od Marcineka a proti jeho pohotovému zakončeniu nemal brankár Kiviaho šancu. Vzápätí domáca obrana v poslednej chvíli zabránila McPhersonovi pridať druhý gól Zvolena, ktorý postupne prebral iniciatívu v zápase. Kiviaho však v 16. minúte zlikvidoval šance Tibenského a Koleniča, o chvíľu neskôr aj McPhersona a tak bolo po prvej tretine manko domácich iba jednogólové.

Druhú tretinu začali hostia v početnej výhode bez využitia, hoci Mikúš poriadne natiahol brankára Nových Zámkov. Zvolen mal síce navrch a domácich nepúšťal do šancí, napokon však inkasoval v 26. minúte v oslabení pri vylúčení Kotvana, keď Västilä nahodil puk opd modrej čiary a pred Rahmom ho šikovne tečoval Rogoň - 1:1.

Už o 86 sekúnd neskôr sa dostal Zvolen opäť do náskoku, pri avizovanom vylúčení sa pred bránkou súpera najlepšie zorientoval Kolenič a zasunul puk do odkrytej bránky na 2:1. V polovici duelu už viedli hostia o dva góly, strelou švihom spomedzi kruhov sa presadil v presilovej hre Mikúš. V 32. minúte potom Zvolenčan Nuutinen nezvládol trestné strieľanie, no jeho tím mal zápas aj tak jasne vo svojich rukách, čo o chvíľu neskôr potvrdil Viedenský gólom zblízka na 4:1.

Nové Zámky potrebovali v tretej tretine nájsť silu na dramatizáciu stretnutia, no hneď v jej úvode mohol ešte náskok hostí zvýrazniť Bondra. Na druhej strane sa v dobrej príležitosti ocitol v 49. minúte Ondrušek, ani on však nedokázal korigovať nepriaznivé skóre z pohľadu Novozámčanov. Podarilo sa to až Rogoňovi v 55. minúte v presilovke, jeho druhý zásah v zápase musel odobriť videorozhodca. Domáci sa potom tlačili dopredu, vyskúšali aj hru bez brankára, no Zvolen si záver odkontroloval a uspel aj v treťom dueli štvrťfinálovej série.

Hlasy po zápase /zdroj: RTVS/:

Gergely Majoross, tréner N. Zámkov: "Bol to náš najslabší výkon v tejto sérii. Dnes sme neboli schopní Zvolenčanov nejako ohroziť. Využili sme aspoň dve presilovky a to bola jediná vec, ktorá nám dnes vyšla. Nebolo to z našej strany také, ako sme si predstavovali a neurobili sme dostatok, aby sme tento zápas vyhrali. Aspoň v tretej tretine sme ukázali, že dokážeme zatlačiť súpera, ale takto musíme hrať celý zápas."

Andrej Kmeč, asistent trénera Zvolena: "Všetko sme dnes podriadili úspechu a prakticky od začiatku sme mali zápas pod kontrolou. Výnimkou bolo iba záverečných päť minút, keď súper znížil a potom nás zatlačil, ale zvládli sme to. Naše víťazstvo je zaslúžené a dôležité, stav 3:0 v sérii je pre nás veľmi priaznivý. Aj zajtra chceme hrať našu hru a nepúšťať domácich do tlaku. Nič zásadné meniť nebudeme, sériu chceme ukončiť v štyroch zápasoch."

Viac o téme: HKM Zvolen HC Nové Zámky Tipos extraliga
  • Autor: © Zoznam/
  • VIDEO: YouTube/Tipos Extraliga
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy