Slovan zvládol gólovú prestrelku pod Zoborom, Barani na Liptove zažili 78 sekúnd hrôzy

Na snímke radosť hráčov Slovanu po góleNa snímke radosť hráčov Slovanu po góle Zdroj: TASR - Henrich Mišovič

NITRA - Hokejisti HC Slovan Bratislava zvíťazili vo štvrtkovom zápase 49. kola Tipos extraligy na ľade HK Nitra 7:5. "Belasí" tak zvýšili náskok na čele tabuľky na jedenásť bodov pred druhým Zvolenom, ten však odohral o zápas menej. Útočník hostí Andrew Yogan zaznamenal hetrik a jednu asistenciu, jeho partner z útoku Marcel Haščák mal bilanciu 1+3. Z domácich sa strelecky najviac darilo Samuelovi Bučekovi, ktorý pridal k dvom presným zásahom aj asistenciu.

Od začiatku zápasu sa hral vyrovnaný hokej. Hra sa prelínala zo strany na stranu a obaja brankári boli v plnej permanencii. Ako prvý kapituloval v 5. minúte domáci Honzík, ktorý čelil prečísleniu dvoch proti jednému s úspešnou koncovkou Yogana. Pritom pár sekúnd predtým mohlo byť všetko inak, keby Varga nemieril iba do pravej žŕdky. V 15. minúte sa s pukom nemaznal Švarný, keď od bočného mantinelu poslal prízemnú strelu na Hlavaja a prekvapujúco vyrovnal.

Na snímke zľava Šimon Galéria fotiek (7) Zdroj: TASR - Henrich Mišovič

Na začiatku prostrednej časti zohrali "corgoni" presilovkový signál na Vargu a ten sa spomedzi kruhov nemýlil – 2:1. Vedenie však Nitrania dlho neudržali, pretože v 23. minúte sa vynoril na útočnej modrej čiare zabudnutý Preisinger a rutinérsky prekonal Honzíka. Nasledoval úsek hry, v ktorom "belasí" zatlačili svojho súpera. Pár sekúnd po presilovej hre rozhádzali defenzívu Nitry štyrmi či piatimi krížnymi prihrávkami, za čo domáci pykali. Druhým gólom v zápase sa prezentoval Yogan. V 33. minúte sa zapotil aj brankár Hlavaj, ktorého si Nitrania vychutnali pri početnej výhode o dvoch hráčov a na 3:3 dal Buček. V 36. minúte využil presilovku aj Slovan zásluhou Harrisa.

"Corgoni" si v 42. minúte skomplikovali doháňanie manka, keď nepostrážili Haščáka a ten dal Slovanu dvojgólové vedenie. V 47. minúte vystihol v strednom pásme rozohrávku Buček, skúsene si prikryl puk a strelil druhý gól v zápase - 4:5. Za tohto stavu predviedol dôležitý zákrok Hlavaj, ktorý zmaril vyrovnanie po Holešinského tvrdej strele a na opačnej strane opäť poslal Slovan do dvojgólového vedenia Harris. V 55. minúte sa od červenej čiary rútila osamotene na Honzíka dvojica Haščák - Yogan, pričom druhý menovaný zaknihoval hetrik. V závere ešte Hrnka skorigoval na záverečných 5:7.

HK Nitra – HC Slovan Bratislava 5:7 (1:1, 2:3, 2:3)
Góly: 15. Švarný (Buček, Baláž), 22. Varga (Hrnka, Rockwood), 33. Buček (Hrnka, Rockwood), 47. Buček, 60. Hrnka (Rockwood, Švarný) - 5. Yogan (Haščák, Harris), 23. Preisinger (Gachulinec, Beňo), 28. Yogan (Haščák, MacKenzie), 36. Harris (Belluš, Kytnár), 42. Haščák (Yogan, Rapuzzi), 49. Harris, 55. Yogan (Haščák). Rozhodovali: Korba, Žák - Beniač, Valo, vylúčení: 4:6, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, bez divákov.

Nitra: Honzík – Mezei, Š. Nemec, Švarný, Raskob, Vitáloš, Bodák, Pupák – Buček, Baláž, Holešinský – A. Sýkora, Rockwood, Hrnka – Tvrdoň, Bajtek, R. Varga – Múčka, Šramaty, Volko – Molnár

Slovan: Hlavaj – Breton, MacKenzie, Golian, Gachulinec, Maier, Valach, Beňo, Královič – Yogan, Rapuzzi, Haščák – Gašpar, Harris, Jääskeläinen – J. Sukeľ, Kytnár, Belluš – Šotek, Preisinger, Bezák

Liptáci si poradili s Banskou Bystricou

Hokejisti HK 32 Liptovský Mikuláš ukončili sériu piatich prehier a zdolali Banskú Bytricu 5:2 v štvrtkovom stretnutí 49. kola Tipos extraligy. V tabuľke im však naďalej patrí posledná 12. priečka o bod za Novými Zámkami.

Liptáci neodohrali pre vysoký počet pozitívnych prípadov na koronavírus uplynulé dve kolá. Naposledy sa predstavili práve na ľade Banskej Bystrice, kde dostali výprask 1:8. Všetky papierové predpoklady hovorili v prospech Bystričanov, úplne ich však roztrhalo úvodných 78  sekúnd hrôzy, po ktorých viedli Liptáci 3:0. Hosťom nepomohlo ani striedanie brankárov. Matej Gajan síce nahradil Filipa Belányiho, no obaja mali v zápise dva inkasované góly už v 5. minúte, keď Handlovský zvýšil na 4:0. Nikita Ščerbak sa ešte pokúsil zobudiť "baranov," keď v 14. minúte znížil, no do šatne odchádzali Banskobystričania predsa len so štvorgólovým mankom. Tridsaťtri sekúnd pred prvou sirénou prehĺbil depresiu hostí Sameli Ventelä. V ďalších dvoch tretinách už gólostroj nepokračoval, presadil sa iba Jacob Cardwell v 36. minúte a tak si Liptáci pripísali prvý triumf po piatich prehrách v sérii.

HK 32 Liptovský Mikuláš - HC´05 Banská Bystrica 5:2 (5:1, 0:1, 0:0)
Góly: 1. Hovorka (Handlovský, Ventelä), 1. Walega (Karpinnen, Salija), 2. Murček (Matúš Paločko, Jurík), 5. Handlovský (Kriška, Hovorka), 20. Ventelä (Handlovský, Hovorka) - 14. Ščerbak (Michaud, Výhonský), 36. Cardwell. Rozhodovali: T. Orolín, Baluška - M. Orolín, Jurčiak, vylúčení: 3:6 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, bez divákov.

Liptovský Mikuláš: Ivannikov – Ventelä, Varttinen, A. Salija, Mezovský, Krempaský, Pacalaj, S. Droppa - Hovorka, Kriška, Handlovský - Karppinnen, Walega, Obdržálek - J. Jurík, Murček, Matúš Paločko - J. Nemec, Haluška, Dunčko

Banská Bystrica: Belányi (1. Gajan) – Cardwell, Bačík, Boldižár, Crevier-Morin, Hudák, Kostromitin, Rákoš - Fossier, Berger, Galbavý - Bubela, Michaud, Ščerbak - Výhonský, Tamáši, Kabáč – Vašaš, Gabor, Melcher

Prešov uspel v derby so Spišiakmi

Hokejisti HC GROTTO Prešov zvíťazili v regionálnom 49. kole Tipos extraligy nad HK Spišská Nová Ves 3:2. Prešovčania na štvrtý pokus zdolali Spišiakov a svoju sériu prehier zastavili na čísle tri.

Prešovčania chceli na štvrtý pokus konečne zdolať Spišiakov a začali ideálne. Aurel Nauš našiel prihrávkou spoza bránky Welychku, ktorý zblízka prekonal Suráka - 1:0. Dobrý štart mohli zvýrazniť v následnej presilovke, ale v nej neprekvapili obranu Spišiakov. Od 10. minúty bolo už 2:0, keď brankár Surák neudržal puk v lapačke a gól Prešova dosiahol Michnáč. V závere prvej tretiny sa Spišiaci dostali k presilovke o dvoch hráčov, ale gól "do šatne" nedosiahli.

Početnú výhodu o jedného hráča však využili v 22. minúte, v ktorej Petgrave potvrdil pozíciu najproduktívnejšieho obrancu súťaže a prestrelil Bespalova - 2:1. V 27. minúte ešte Welychka po úniku neprekonal Suráka, no onedlho už Prešov opäť viedol o dva góly. Strelu Glazkova tečoval Tomáš Nauš a Surák nestihol zareagovať - 3:1. Hostia mali v 2. tretine viac striel než súper, no ku kontaktnému gólu im nepomohli ani dve presilovky.

Po treste Ťavodu sa hostia v 3. tretine dostali k 5-minútovej presilovke, ale prešovského brankára Bespalova v nej neprekonali. Podarilo sa im to v 54. minúte, v ktorej Romaňák strelou z ostrého uhla upravil na 3:2. Gólovú poistku domácich nepridal v 58. minúte Čacho, ktorého šancu zmaril Surák. Hostia sa pokúsili vyrovnať počas hry bez brankára, ale skóre sa už nezmenilo.

Víťazné oslavy hokejistov HC Galéria fotiek (7) Zdroj: TASR/Milan Kapusta

HC GROTTO Prešov - HK Spišská Nová Ves 3:2 (2:0, 1:1, 0:1)
Góly: 2. Welychka (A. Nauš, Čacho), 10. Michnáč (Rajnoha, Šimun), 29. T. Nauš (Glazkov, Klíma) - 22. Petgrave (Štrauch), 54. Romaňák (Beaudry, Ščurko). Rozhodovali: Štefik, Goga - Stanzel, Staššák, vylúčení: 8:7 na 2 min., navyše Ťavoda (Preš.) 5 min.+DKZ za vrazenie na mantinel presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, bez divákov.

Prešov: Bespalov - Lalík, Rajnoha, F. Fekiač, Růžička, Turan, Glazkov, Ťavoda - Klíma, Zagrapan, A. Nauš - Žilka, Šimun, Michnáč - Welychka, Čacho, T. Nauš - Sýkora, Vas, Lialka

Spišská Nová Ves: Surák - Petgrave, Atwal, Beaudry, Romaňák, Chatrnúch, Malina, Česánek - Giľák, Salituro, Ščurko - Rapáč, Rauter, Kuru - Ďžugan, Vrábeľ, Štrauch - Hamráček, Vartovník, Tomala

Východniarske derby pre Michalovce

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvíťazili 49. kole Tipos extraligy nad HC Košice 3:1.

Michalovce nastúpili ešte bez obrancu Taylora Dohertyho, ktorý je najnovšia akvizícia klubu. Prvá tretina nepriniesla veľa gólových príležitostí a dianie na ľade bolo vyrovnané. Spokojnejší po nej boli Košičania, ktorí išli do vedenia v 15. minúte. Nepokrytý obranca Cibák si nakorčuľoval pred bránku Vošvrdu a zužitkoval prihrávku McPhersona.

Hráči Michaloviec v druhej časti zvýšili ofenzívnu aktivitu, často zamestnávali Košarišťana, ale ten bol pozorný. V 25. minúte Mrázik nezvýšil náskok "oceliarov," keď spomedzi kruhov neprekonal Vošvrdu.

Hostia prišli o tesný náskok v tretej tretine. Domácich naštartoval Regenda, ktorý predviedol efektnú individuálnu akciu s gólovým zakončením - 1:1. Michalovčanov povzbudil strelený gól, vyvinuli tlak na bránku súpera a dôrazný Kukuča upravil na 2:1. Košičania sa v závere dostali k hre bez brankára, no v nej inkasovali gól od obrancu Pavlina, ktorý namieril presne z vlastného pásma.

HK Dukla Ingema Michalovce - HC Košice 3:1 (0:1, 0:0, 3:0)
Góly: 46. Regenda (Cameranesi), 54. Kukuča (Žitný, Buc), 60. Pavlin - 15. Cibák (McPherson, Mrázik). Rozhodovali: Kalina, Snášel - Bogdaň, Hajnik, vylúčení: 5:5 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, bez divákov.

Michalovce: Vošvrda - Pavlin, Macejko, Bokroš, Stripai, Luža, Gajdoš - Regenda, Cameranesi, Mráz - Erkinjuntti, Suja, Galamboš - Žitný, Buc, Kukuča - Lačný, Mašlonka, Hajnik

Košice: Košarišťan - Snuggerud, Saucerman, Šedivý, Romančík, Cibák, Deyl, Jacko - McPherson, Slovák, Bartánus - Paršin, Chovan, Pereskokov - Klhůfek, Mrázik, Rogoň - Jokeľ, Linet, Milý - Havrila

Viac o téme: HK Nitra HC Slovan Bratislava
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy