Spišiakov naštartovalo rozbité plexisklo, Oremus: Musíme sa z toho dostať čo najrýchlejšie von

Hlavný tréner HKM Zvolen Peter OremusHlavný tréner HKM Zvolen Peter Oremus Zdroj: TASR/Ján Krošlák

ZVOLEN – Hokejisti Zvolena prehrali pod vedením trénerskej dvojice Peter Oremus – Andrej Kmeč prvýkrát tri zápasy za sebou. V 33. kole Tipos extraligy podľahli na domácom ľade Spišskej Novej Vsi 0:2. Napriek tomu si hokejisti spod Pustého hradu držia druhú priečku v tabuľke, hoci prehrali až päť duelov z uplynulých šiestich.

"Nebolo to podľa našich predstáv, ale treba povedať, že Spišská Nová Ves hrala výborne. Prevýšila nás vo všetkých veciach a vyhrala zaslúžene. Nám chýbalo viac rýchlosti v útočnom pásme a lepšie zakončenie i agresivita,“ priznal po prehre tréner Zvolena Peter Oremus.

Čo najrýchlejšie sa z toho dostať

Kormidelník HKM netajil, že mužstvo sa aktuálne nenachádza v ideálnej fáze sezóny: "Nachádzame sa v takej časti sezóny, ktorú musíme prežiť a čo najrýchlejšie sa z toho dostať. Nám to jednoducho nejde, nejdú nahrávky, nejdú strely. Musíme sa z toho dostať čo najrýchlejšie von a vysporiadať sa s tým.

Škoda, že pod mojím vedením vo Zvolene sa už dostavila tretia prehra v rade, aj takáto štatistika bola doposiaľ dobrá, ale skončila vo veľmi zlom období, lebo v závere sezóny potrebujeme zápasy vyhrávať, aby sme sa dobre naladili na play-off. Musíme sa zmobilizovať.“

Spišiaci sa odpichli od prvej prestávky, ktorú predčasne zabezpečilo rozbité plexisklo po náraze Bortňáka do mantinelu v štrnástej minúte. Od tej chvíle boli hostia pod Pustým hradom lepším tímom.

Rozbité plexisklo ich nakoplo

"My sme chceli uhrať dobrý výsledok vo Zvolene po troch prehrách v rade. Do prerušenia hry pre rozbité plexisklo to nebolo úplne ono, robili sme veľa chýb, lietali sme hore – dole. Niečo sme si v šatni povedali a potom to už bolo veľmi dobré, mali sme množstvo šancí a mohli sme to rozhodnúť aj skôr. Chlapci napokon odohrali fantasticky najmä smerom do obrany a to čo sme si povedali, tak splnili do bodky,“ prezradil tréner Sp. N. Vsi Vlastimil Wojnar.

Ten si nesmierne vážil zisk troch bodov z ľadu Zvolena: "Sú to dôležité body, lebo tabuľka je šialená, veľmi vyrovnaná. O každý bod sa bude rozhodovať do posledného kola, takže tieto tri majú ceny zlata.“

Spišiaci iba tretím tímom, ktorý uspel vo Zvolene

Spišská Nová Ves je iba tretím mužstvom v aktuálnej sezóne, ktorá vo Zvolene brala všetky tri body. Predtým sa to podarilo iba Slovanu a Nitre.

"Nevedel som o tom, ale o to viac som rád. Zvolen má teraz menšiu krízu, no je otázkou času, kedy sa znovu nakopne a pôjde ako predtým. O to je to cennejšie. Chceme však potvrdiť tieto tri body už v nedeľu proti Banskej Bystrici doma,“ dodal Wojnar.

Viac o téme: HKM Zvolen Peter Oremus Andrej Kmeč HC Spišská Nová Ves Vlastimil Wojnar
  • Autor: © Zoznam/
  • VIDEO: YouTube/Tipos extraliga
  • Zdroj: TASR
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy