VIDEO Dve víťazstvá a prekoná Federera s Djokovičom: Neženiem sa za rekordom, odkazuje Nadal

Rafael Nadal postúpil po päťsetovej dráme s Denisom Shapovalovom do semifinále Australian OpenRafael Nadal postúpil po päťsetovej dráme s Denisom Shapovalovom do semifinále Australian Open Zdroj: SITA/AP/Andy Brownbill

MELBOURNE - Už tridsiatykrát je Rafael Nadal v grandslamovom semifinále. Na Australian Open môže v prípade úspechu získať rekordný 21. titul z turnajov veľkej štvorky a odskočiť svojim rivalom Novakovi Djokovičovi a Rogerovi Federerovi. Španiel je ale hlavne rád, že po minuloročných zdravotných problémoch hrá a že má pred bojom o finále dva dni voľna.

"V nič nedúfam, jednoducho pokračujem. Je mi úprimne jedno, čo sa môže stať v budúcnosti," povedal tridsaťpäťročný Nadal v Melbourne. Neupína sa na súboj so Srbom Djokovičom a Švajčiarom Federerom o najvyšší počet grandslamových vavrínov. "Nebudem frustrovaný, keď Novak alebo Roger ukončia kariéru s väčším počtom grandslamov ako ja, to nie. Užime si toto," povedal.

V lepšej pozícii je ale aktuálne práve Španiel, ktorého delia dva vyhrané zápasy od titulu na Australian Open. Djokovič musel po ostro sledovanej kauze a odobratí víz z Austrálie deň pred štartom turnaja odletieť a Federer sa stále zotavuje z operácie kolena.

Nadalovi zatiaľ nadmieru vychádza návrat na kurty po minuloročnom zranení chodidla, kvôli ktorému nehral od augusta. "Bolo to veľmi nepríjemné psychicky. Dlho som nevedel, čo s tým. Niekedy som trénoval dvadsať minút, inokedy trištvrte hodiny a každý deň to bolo iné," spomínal. "Ale udržal som v sebe túžbu a vášeň, a preto som stále tu. Som rád, že hrám."

Bol to trochu zázrak

Pred Australian Open ovládol turnaj v Melbourne a teraz vo štvrťfinále porazil v piatich setoch Denisa Shapovalova. "Bol to trochu zázrak," priznal víťaz turnaja z roku 2009, ktorého v dueli s dvadsaťdvaročným Kanaďanom trápili žalúdočné problémy. "Na začiatku piateho setu som mal viac šťastia. Bol to neskutočne náročný zápas, ale idem ďalej a to je skvelé, nie?"

Pred semifinále má Nadal od tohtoročnej zmeny skladby zápasov dva dni voľna, čo privítal. "Už nemám dvadsaťjeden, takže som veľmi rád, že si odpočiniem," usmial sa španielsky tenista.

Viac o téme: Rafael Nadal Roger Federer Novak Djokovič Denis Shapovalov
  • Autor: © Zoznam/
  • VIDEO: YouTube/Eurosport Tennis
  • Zdroj: ČTK

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy