Federer by sa mohol budúci rok vrátiť do Wimbledonu: Dostal zaujímavú ponuku

Roger Federer späť na milovanom WimbledoneRoger Federer späť na milovanom Wimbledone Zdroj: SITA/AP/Kirsty Wigglesworth

LONDÝN - Pre Rogera Federera je Wimbledon najdôležitejším turnajom života a centrálny dvorec v All England Lawn Tennis and Croquet Clube jeho vlastnou obývačkou a posvätným miestom, kde zažil tie najsladšie víťazstvá, ale aj najbolestivejšie prehry.

Máločo v tenisovom svete je symbolickejšie ako to, že švajčiarsky maestro získal svoj prvý grandslamový titul práve na legendárnom trávnatom dvorci v Londýne. To sa ešte písal rok 2003.

O šesť rokov neskôr prekonal rekord Petea Samprasa, svojho idolu z tínedžerských čias, a celkovo tu vyhral osem trofejí, naposledy v roku 2017. 

Aj svoj záverečný zápas v dvojhre odohral práve vo Wimbledone. Poliak Hubert Hurkacz mu nedal žiadnu šancu a polovičnému Bazilejčanovi, ktorého trápili problémy s kolenom, pripravil bolestivú porážku 0:3 ozdobenú kanárom v treťom sete. 

Dvadsaťnásobný grandslamový šampión už ďalšiu trofej nepridá. V septembri na Laver Cupe ukončil profesionálnu kariéru a je vylúčené, že sa niekedy v budúcnosti môže vrátiť k súťažnému tenisu. 

Švajčiarsky tenista Roger Federer Galéria fotiek (2) Zdroj: Profimedia

Od prekrásnej a poriadne emotívnej rozlúčky, ktorá dostala prívlastok historická, ubehol sotva mesiac a už sa špekuluje o jeho návrate na scénu. Nie však v pozícii hráča.

Federer už dávnejšie prezradil svoj zámer byť stále aktívnou súčasťou tenisového sveta, aj keď v inom režíme. 

Expert Roger

Bývalá tenistka a komentátorka Sue Barkerová, známa sympatickým prejavom a hlasom, ktorý pozná azda každý tenisový fanúšik, počas krstu svojej autobiografie Calling The Shots naznačila, že jeden z najlepších športovcov všetkých čias by sa mohol pripojiť k tímu komentátorov televízie BBC.

Kedy? Vraj už budúci rok! 

Federer by tak mohol napodobniť iné legendy ako John McEnroe, Jim Courier, Mats Wilander či Martina Navrátilová a stať sa televíznym expertom.

Fanúšikovia sa majú na čo tešiť, a to nielen v Londýne, ale aj v Tokiu. 

Štyridsaťjedenročný tenisový velikán bude už 19. novembra súčasťou exhibičnej akcie Uniqlo Life Wear Day. Podujatie organizuje Federerov sponzor Uniqlo a konať sa bude v Ariake Coliseu, kde sa pravidelne odohráva turnaj ATP 500.

Viac o téme: Roger Federer Wimbledon
  • Autor: © Zoznam/ Patrik Seman
  • Twitter/UNIQLO_Ambassadors
  • Zdroj: Športky

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy