Durant dal Brooklynu ultimátum: Buď tréner a generálny manažér, alebo ja!

Kevin DurantKevin Durant Zdroj: SITA/AP/Seth Wenig

NEW YORK - Hviezdny basketbalista Kevin Durant dal podľa amerických médií vedeniu svojho klubu Brooklyn Nets ultimátum. Pokiaľ pri tíme zostanú tréner Steve Nash a generálny manažér Sean Marks, on odíde.

Dvojnásobný víťaz NBA, majster sveta a trojnásobný olympijský šampión je údajne nespokojný so športovým smerovaním klubu, za ktorý hrá od roku 2019.

Nets v minulej sezóne vypadli už v prvom kole po jednoznačnej porážke 0:4 s Bostonom. Brooklyn navyše v priebehu ročníka vymenil inú superhviezdu Jamesa Hardena do Philadelphie 76ers.

Majiteľ stojí za trénerom a manažérom

Už na konci júna požiadal Durant o výmenu a minulý týždeň mal rokovania s majiteľom Jeem Tsaiom. Ten stojí za trénerom a manažérom. "Naše vedenie a trénerský štáb majú moju podporu. Urobíme rozhodnutia, ktoré budú v najlepšom záujme Brooklynu Nets," napísal Tsai na twitteri.

Takmer presne pred rokom podpísal Durant s Nets štvorročnú zmluvu na 198 miliónov dolárov. V budúcej sezóne by si mal zarobiť 42,97 milióna. Záujem o jeho služby už prejavili Toronto, Miami a Boston.

Úctyhodná kariéra

Durant je dvanásťnásobným účastníkom Stretnutia hviezd NBA, štyrikrát bol kráľom strelcov základnej časti. V rokoch 2017 a 2018 získal tituly s Golden State a v oboch prípadoch dostal aj ocenenie pre najužitočnejšieho hráča finále. V roku 2014 bol MVP celej ligy. Do NBA ho uviedol v roku 2007 ako dvojku draftu Seattle (po presťahovaní klubu Oklahoma), v ktorom strávil pred odchodom do Golden State v roku 2016 deväť sezón.

V minulom ročníku Durant v 55 zápasoch zaznamenal v priemere 29,9 bodu na zápas. V NBA má na konte v základnej časti celkom 939 štartov s priemerom 27,2 bodu.

Viac o téme: NBA Kevin Durant Brooklyn Nets Steve Nash Sean Marks
  • Autor: © Zoznam/
  • Twitter/Shams Charania
  • Zdroj: ČTK

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy