Ján Volko mal po zisku cenného kovu zmiešané pocity: Pred šampionátom som ani nedúfal

 Slovenský šprintér Ján Volko (druhý vpravo) získal bronzovú medailu vo finále behu na 60 m na halových majstrovstvách Európy v poľskej Toruni. Vyhral Talian Lamont Marcell Jacobs (vľavo) vo svetovom výkone roka 6,47 s. Slovenský šprintér Ján Volko (druhý vpravo) získal bronzovú medailu vo finále behu na 60 m na halových majstrovstvách Európy v poľskej Toruni. Vyhral Talian Lamont Marcell Jacobs (vľavo) vo svetovom výkone roka 6,47 s.

TORUŇ - Slovenský šprintér Ján Volko získal bronzovú medailu na 60 metrov na atletických halových majstrovstvách Európy v poľskej Toruni. Vo finále zabehol čas 6,61 s. Do svojej zbierky tak k striebru z Belehradu 2017 a zlatu z Glasgowa 2019 pridal aj prvý bronz. Vyhral Talian Lamont Marcell Jacobs vo svetovom výkone roka 6,47 s.

"Mám trochu zmiešané pocity, pretože vo finále to bol z mojej strany asi najhorší beh tu. Mal som strašne slabý štart. Napriek tomu mám radosť, že sa mi podarilo získať cenný kov," povedal pre RTVS Volko.

Najrýchlejší slovenský atlét sa pred majstrovstvami nestaval do úlohy favorita. V európskych tabuľkách mu patrila až desiata priečka. "Pred šampionátom som ani nedúfal, že sa môžem dostať tak ďaleko. Po výbornom behu v semifinále som sa dostal do eufórie a veľmi som sa na finále tešil. Na zlato som nemal, 6,47 Jacobsa je na úplne inej úrovni," priznal 24-ročný šprintér.

Veľakrát sme museli improvizovať, úspech je veľkým zadosťučinením.

Bronz je v jeho podaní o to cennejší, že prišiel po komplikovanom období plnom nečakaných zmien v súťažnom i tréningovom procese pre pandémiu koronavírusu. "Veľakrát sme museli improvizovať, úspech je veľkým zadosťučinením. Je to pre nás veľká odmena za tie ťažké tréningy, ktoré sme absolvovali a za všetky tie náročné podmienky, s ktorými sme sa museli vyrovnať."

Slovenský šprintér Ján Volko Galéria fotiek (6)

Viac o téme: Halové ME Ján Volko Lamont Marcell Jacobs
  • Autor: © Zoznam/
  • VIDEO: RTVS
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy