Oslávte s nami jubilejný ročník ČSOB Night Run Štrbské Pleso: Čakajú vás viaceré prekvapenia a novinky

Zdroj: BeCool

ČSOB Night Run Štrbské Pleso oslavuje v tomto roku prvé okrúhle výročie! Bežci sa v sobotu 21. mája postavia na štart pretekov v srdci Tatier, krásnych slovenských veľhôr, jubilejný desiaty raz. Počas behu si bežci môžu vychutnať krásne výhľady nielen na majestátne vrcholy, ale môžu sa pokochať aj jedinečnou prírodou v okolí malého a veľkého Štrbského Plesa, pri povestných Jazierkach lásky, no a trať povedie aj cez Areál bežeckého lyžovania Snow.

Toto obľúbené podujatie prilákalo od svojho vzniku v roku 2013 už tisícky bežcov, pre mnohých sa stalo jednou z obľúbených súťaží v bežeckej sezóne, kam sa rok čo rok radi vracajú. Nezameniteľná atmosféra prostredia Vysokých Tatier robí ČSOB Night Run Štrbeské Pleso natoľko jedinečným, že už po dobehu do cieľa sa pretekári tešia na ďalší ročník. O tom, že ide o veľmi obľúbené podujatie, hovoria aj mnohé zaujímavé čísla. Od vzniku pretekov sa na štartovú čiaru postavilo už 3414 mužov a 2456 žien, ktorí spolu odbehli 44 761 km! Znamená to, že bežci a bežkyne už napríklad spolu jedenkrát obehli okolo Zem či 27-krát okolo hraníc Slovenska! Traja bežci – Silvia Lerch, Peter Palyo, Viliam Mackovič – sa na tomto jedinečnom tatranskom podujatí zúčastňujú nepretržite od jeho vzniku. Okrem nich ďalším štyrom bežcom ušiel len jeden ročník a až 11 bežcov sa zúčastnilo na siedmich z deviatich doterajších ročníkov.

V tomto roku majú pretekári na výber dve rôzne súťažné vzdialenosti – 5 km a 10 km. Spolu s generálnym partnerom podujatia, ČSOB Finančná skupina, pripravili organizátori pre účastníkov podujatia pri príležitosti 10. ročníka až tri novinky! Prvou je poistenie Spirit v cene registrácie na celý deň podujatia, druhou je praktická čelovka v štartovnom balíčku, a treťou sú štyri hudobné zóny popri trati, ktoré ešte vylepšia atmosféru na podujatí, zabavia a podporia bežcov.

Všetci pretekári dostanú aj on-line magazín mapujúci históriu podujatia a v cieli sa môžu tešiť na nádhernú medailu.

Oslávte s nami jubilejný Galéria fotiek (2) Zdroj: BeCool

Rozšíril sa aj program pre deti. V rámci projektu Športuj Slovensko organizovanému v spolupráci so Slovenským olympijským a športovým výborom (SOŠV) si deti budú môcť v sobotu 21. mája nielen zabehať, ale aj zabicyklovať. Tešiť sa môžu na bohatý štartový balíček a autogramiádu našich olympionikov.

Registrácia na ČSOB Night Run Štrbské Pleso je v plnom prúde, najvýhodnejšie štartovné (14 eur) platí pri prihlásení sa a zaplatení do soboty 30. apríla, od nedele je štartovné vo výške 16 eur. Aktuálne je prihlásených takmer 500 bežcov. Pretekári aj diváci sa majú naozaj na čo tešiť!

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy