Dostal tretiu šancu na život: Dvojnásobný olympijský víťaz prežil nehodu malého lietadla

David RudishaDavid Rudisha Zdroj: SITA

NAIROBI - Dvojnásobný olympijský víťaz v behu na 800 metrov David Rudisha prežil chvíle hrôzy pri núdzovom pristátí malého lietadla, ktoré po zlyhaní motora skončilo na streche. 

Bývalý hviezdny atlét vyviazol zo sobotňajšej nehody doma v Keni bez vážnejšieho zranenia, iba s narazeným chrbtom.

"Boli to hrozné chvíle, keď doslova držíte svoje srdce v dlani a modlíte sa k bohu. Pilot odviedol neskutočnú prácu a udržal lietadlo dlho vo vzduchu a stabilné. Vďakabohu sme z toho všetci vyviazli živí," povedal tridsaťtriročný Rudisha denníku The Nation.

Svetový rekordér Rudisha naposledy pretekal pred piatimi rokmi. Účastníkom nehody sa stal pri odlete z takzvanej masajskej olympiády, športovej súťaže zástupcov tohto etnika, ku ktorému sám patrí. Na podujatí bol čestným hosťom.

Niekoľko minút po vzlete sa motor lietadla zastavil a pilot manévroval nad stromami. Keď sa pokúsil núdzovo pristáť, jedným krídlom sa zachytil o strom a roztočený stroj dopadol na kamenité pole. Vážnejšie zranenia utrpel iba jeden zo šiestich pasažierov, ktorý má poranené rebrá.

Už jeden kritický okamih má za sebou spred 3 rokov

Olympijský víťaz z rokov 2012 a 2016 Rudisha sa ocitol blízko smrti už druhýkrát. V roku 2019 vyviazol iba s ľahkými zraneniami z nehody, keď sa svojím SUV pri náhlom defekte pneumatiky vo vysokej rýchlosti narazil do autobusu.

Viac o téme: David Rudisha
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: Twitter/Kenyans.co.ke
  • Zdroj: ČTK

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy