VIDEO Slovenské šprintérske esá štartujú halovú sezónu: Ján Volko s jasným cieľom

Na snímke slovenský šprintér Ján Volko počas brífingu o príprave na novú halovú sezónuNa snímke slovenský šprintér Ján Volko počas brífingu o príprave na novú halovú sezónu Zdroj: TASR/Dano Veselský

BRATISLVA - Slovenský atlét Ján Volko chce začať halovú sezónu kvalitne a sústredí sa na marcové ME v Istanbule.

Na predchádzajúcom európskom šampionáte v Toruni získal bronz. Pred tohtoročnou edíciou ho čaká šesť podujatí, najbližšie míting Elán v Bratislave.

"Verím, že po niekoľkoročných skúsenostiach znova začneme halovú sezónu kvalitne a od začiatku bude dobrá atmosféra. Zatiaľ nemám splnený limit, ale som v rebríčku na celkom dobrom mieste, ktorý by mi mohol zabezpečiť účasť," uviedol Volko na stredajšej tlačovej konferencii v Bratislave.

Podľa vlastných slov má za sebou vydarenú prípravu v Juhoafrickej republike a maďarskej Nyíregyháze, ktorú absolvoval aj s niekoľkými sparingpartnermi.

"Celá príprava dopadla veľmi dobre, bez komplikácií a problémov. Sústredenie v Maďarsku bolo taktiež výborné a pomohli mi aj sparingpartneri, ktorí možno nie sú vždy na mojej úrovni, ale miestami ma dokážu potrápiť.

Na snímke Naďa Bendová, Galéria fotiek (4) Zdroj: TASR/Dano Veselský

V minulosti som uprednostňoval individuálnu prípravu, ktorá je zameraná na technické veci, teraz mi však pomáha, keď mám s kým pretekať. Ideálne by bolo mať sparingov niekde v teple, ale to bohužiaľ nie je možné," povedal trojnásobný medailista z halových ME (1-1-1).

Šprintérka Forster ostáva nohami na zemi

Prvé preteky v roku 2023 absolvuje 29. januára na mítingu Elán v Bratislave, kde sa predstaví aj jeho krajanka Viktória Forsterová. Tá odštartuje sezónu o týždeň skôr v Luxemburgu.

Semifinalistka na 100 m cez prekážky z vlaňajších ME v Mníchove pod otvoreným nebom zostáva pred nadchádzajúcim ročníkom nohami na zemi.

"V Luxembursku mám očakávania, nejdem tam na výlet. Uvidíme, čo dosiahnem v prvých pretekoch a od toho sa to bude odvíjať," povedala Forsterová. Jej cieľ je zaistenie miestenky na ME v Istanbule a má pred sebou nabitý program. Celkovo absolvuje šesť podujatí, z toho tri v priebehu týždňa.

"Mám za sebou sústredenie, ktoré sa obišlo bez zranení a bolo dobrým odrazom do sezóny. Program je náročný, ale vyčerpania sa nebojím. Mňa samotné preteky vždy motivujú a nabudia," dodala šprintérka, ktorá sa vrátila zo sústredenia na Kanárskych ostrovoch len v utorok a na bronzovom mítingu v Luxemburgu štartuje už túto nedeľu v pretekoch na 60 m cez prekážky.

Viac o téme: Ján Volko Viktória Forster
  • Autor: © Zoznam/
  • VIDEO: TASR/Daniel Veselský
  • Zdroj: TASR

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy