VIDEO Martina Dubovská dosiahla doma v Jasnej najlepší výsledok v sezóne: Ľudia boli úžasní!

Martina Dubovská na trati počas 1. kola slalomu v JasnejMartina Dubovská na trati počas 1. kola slalomu v Jasnej Zdroj: SITA/AP/Gabriele Facciotti

JASNÁ - Hoci Martina Dubovská reprezentuje od svojich 16 rokov Českú republiku, stredisko v Jasnej je jej domáce prostredie. Dvadsaťosemročná lyžiarka žije v Liptovskom Mikuláši a v sobotnom slalome Svetového pohára si kúsok od svojho bydliska vybojovala najlepšie slalomové umiestnenie v tejto sezóne.

Dubovská skončila ôsma, predtým bola najlepšie na desiatej priečke hneď v úvodnej súťaži vo fínskom Levi. "Urobila som v týchto pretekoch maximum. Lepšia som ešte v tomto ročníku nebola, je to super," povedala Dubovská v cieľových priestoroch.

Pred piatimi rokmi skončila v Jasnej na 26. mieste, teraz si preteky užívala oveľa viac. Po ich skončení uviedla: "Ja som sa na toto veľmi dlho tešila. Som rada, že sa mi tu podaril tento výsledok." Dubovskej nenarušila koncentráciu ani zmena, ktorú organizátori urobili v piatok. Slalom sa išiel o deň skôr v porovnaní s pôvodným plánom: "Nemohla som to ovplyvniť, takže som sa na to pripravila, ako sa dalo. Vyšlo to super."

Dubovskú nedávno zasiahla smutná udalosť, jej mama podľahla vážnym zraneniam, ktorá utrpela pri autonehode. V cieli ju premáhali emócie, najlepší výsledok v sezóne dosiahla aj vďaka podpore ľudí. Hŕstka fanúšikov jej spoza zábran dala najavo, že ju berie ako domácu pretekárku. "Ľudia boli úžasní a všetkým sa musím poďakovať. Urobili skvelú atmosféru, toto boli skvelé preteky. Mám na tomto kopci dosť najazdené, takže mi to pomohlo," uzavrela ôsma najlepšia slalomárka v Jasnej.

Viac o téme: Jasná Martina Dubovská
  • Autor: © Zoznam/
  • VIDEO: RTVS
  • Zdroj: TASR

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy