Športová riaditeľka o vydarených pretekoch v Jasnej: Celý svet videl, že to vieme robiť!

Petra Vlhová počas Slalomu v JasnejPetra Vlhová počas Slalomu v Jasnej Zdroj: World Cup Jasná 2021

JASNÁ - Športová riaditeľka Jana Palovičová bola nesmierne spokojná s výsledkami podujatia Svetového pohára alpských lyžiarok zo športovej i organizačnej stránky. Domáca Petra Vlhová korunovala prácu organizátorov triumfom v obrovskom slalome po druhom mieste v slalome.

Pôvodne sa mali disciplíny cez víkend konať v obrátenom poradí, ale zmenu programu si vynútila predpoveď počasia. "Nemôžeme povedať, že to bolo úmyselne. Pán Gerdol (Peter Gerdol, šéf pretekov SP žien) si vypočul meteo správy priamo z Bratislavy a z Chopku. On pozná Jasnú, bol tu na mnohých podujatiach Európskeho pohára, on vie, čo je to hmla. Problém nebol silný vietor alebo niečo, problém bol nízka oblačnosť. Riziko bolo vysoké a myslím si, že sa to oplatilo," povedala Palovičová.

Jedinou škvrnkou bola kritika od Mikaely Shiffrinovej po nedeľnom "obráku". Na tlačovej konferencii uviedla, že oprava zlomenej bránky po dojazde Vlhovej podľa nej zámerne trvala neobvykle dlho. Americkej pretekárky sa na sociálnej sieti Instagram zastal aj slovenský reprezentant a predjazdec Andreas Žampa. V záležitosti však nepadol žiaden protest. "V žiadnom prípade nepripúšťame, že by sa niečo udialo naschvál. Je to bežná súčasť nášho športu. Rovnako ako mala štart stop Mikaela Shiffrinová, mala ho predtým aj Petra Vlhová. Obe na dve a pol minúty. Snažili sme sa v oboch prípadoch zareagovať čo najrýchlejšie," reagovala Palovičová.

V hodnotení zdôraznila, že organizátori vytvorili všetkým lyžiarkam rovnaké podmienky: "Myslím si, že prezentácia dobrej práce vyšla na sto percent. Celý svet videl, že Jasná je skutočne dobrá, že to vieme urobiť, vieme pripraviť tréningovú aj súťažnú trať tak, aby sme mohli povedať, že sme posunuli Svetový pohár na vyššiu úroveň. Neviete si predstaviť, aké to boli nervy. V nedeľu to už bolo trošičku lepšie, ale začínať slalomom je ťažšie z organizačného hľadiska. Je strašne ťažké usporiadať to, ale myslím si, že sme ľuďom priniesli svetlú chvíľku v týchto ťažkých časoch. Nakopli sme ich, že už sa to raz skončí a bude to také krásne. Ďakujem všetkým, ktorí nám to umožnili, a všetkým, ktorí dodržiavali tieto prísne opatrenia. Všetkým odkazujem, že sa oplatí robiť šport vonku, preteky majú svoje miesto."

Pretekárky na čele s Vlhovou a Shiffrinovou dúfajú, že podujatie SP sa do Jasnej vráti skôr ako o ďalších päť rokov. Každopádne, súťažné lyžovanie spod Chopku nezmizne. "Mali sme debatu so jury, že Európsky pohár bude na ďaleko vyššej úrovni, trošku ho asi Medzinárodná lyžiarska federácia bude tlačiť dopredu. Takže určite budeme robiť preteky," uzavrela Palovičová.

 

 

 

Viac o téme: Jana Palovičová World Cup Jasná
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy