Nešťastný začiatok olympijskej sezóny: Najlepší slalomár si musí dať pauzu od lyžovania

Rakúsky lyžiar Marco SchwarzRakúsky lyžiar Marco Schwarz Zdroj: SITA/AP/Gabriele Facciotti

LECH - Najlepší slalomár minulej sezóny Svetového pohára Marco Schwarz bude musieť kvôli zranenému členku zhruba šesť týždňov odpočívať od lyžovania Dvadsaťšesťročný Rakúšan a úradujúci majster sveta v kombinácii si pri tréningu v Mittersille natrhol väz. Charakter zranenia odhalilo vyšetrenie magnetickou rezonanciou v Kitzbüheli. Rakúsky zväz oznámil, že liečba sa zaobíde bez operačného zákroku.

"Ak bude mať terapia bezproblémový priebeh, mohol by sa zrejme za šesť týždňov vrátiť k tréningu," uviedol ošetrujúci lekár Thomas Gstrein.

Schwarz v minulej sezóne získal malý krištáľový glóbus za slalom a obsadil tretie miesto v celkovom hodnotení SP. Na tohtoročnom svetovom šampionáte v Cortine okrem titulu v kombinácii získal bronz v obrovskom slalome. Z predminulého MS v Aare má v zbierke striebro z tímovej súťaže a bronzové medaily za slalom a kombináciu.

Zranenie pre neho znamená komplikáciu na štarte sezóny s vrcholom na olympijských hrách v Pekingu. Pod piatimi kruhmi sa má víťaz štyroch pretekov Svetového pohára predstaviť druhýkrát. Minule v Pjongčangu bol súčasťou strieborného družstva a vybojoval štvrté miesto v kombinácii a jedenáste v slalome.

Viac o téme: Marco Schwarz
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: ČTK

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy