Vlhová sa už nevie dočkať pretekov v Levi: Rozrastie sa Petrina sobia farma?

Petra Vlhová kŕmi sobie mláďa po triumfe v slalome Svetového pohára alpských lyžiarok vo fínskom LeviPetra Vlhová kŕmi sobie mláďa po triumfe v slalome Svetového pohára alpských lyžiarok vo fínskom Levi Zdroj: TASR/AP/Alessandro Trovati

LEVI - S bezmála mesačným oneskorením sa začne ženská časť Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní. Medzinárodná lyžiarska federácia na webe potvrdila, že sa na budúci týždeň uskutočnia dva slalomy vo fínskom Levi.

Konanie pretekov naplánovaných na 19. a 20. novembra umožňuje 60-tisíc metrov kubických snehu, ktoré usporiadatelia od jari uchovávali v zásobníku. Vďaka tomu je pretekárska trať pripravená.

"Po dvoch náročných covidových rokoch bude táto akcia znovu plne verejná. Pretekárky sa zapoja do žrebovania štartovných čísel pri piatkovom slávnostnom otvorení a taktiež bude aj sprievodný program pre divákov," povedal Peter Gerdol, športový riaditeľ ženských alpských disciplín FIS.

Tradičné slalomy vo fínskom stredisku mali byť už treťou ženskou akciou v aktuálnom ročníku Svetového pohára. O obrovský slalom v Söldene lyžiarky pripravilo nepriaznivé počasie. Paralelné preteky v rakúskom stredisku Lechu, ktoré boli naplánované na tento víkend, znemožnil nedostatok snehu.

Pretekárky sú už vo Fínsku

V Levi od začiatku novembra trénuje šestnásť reprezentačných tímov. Na vstup do sezóny sa vo Fínsku chystá aj česká nádej Martina Dubovská, ktorá tu pred rokom v druhom slalome dosiahla na životné šieste miesto.

Oba slalomy v minulej sezóne vyhrala Slovenka Petra Vlhová. Celkovo v tomto stredisku triumfovala päťkrát, takže už má päť sobov, ktorým mohla vybrať meno.

"Mám rada preteky a trať v Levi, pretože ponúka všetko, čo by slalomový svah mal mať. Budem sa snažiť tento rok znova vyhrať, ale nebude to ľahké, pretože ostatné dievčatá sú rýchle a šikovné. Už sme tu týždeň, takže sa chcem vo voľnom dni pozrieť na svojho soba," uviedla Vlhová.

Štyri výhry má z Levi aj jej najväčšia rivalka Američanka Mikaela Shiffrinová, ktorá sem prvýkrát prišla pred pretekmi na tréning.

"Som rada, že sme tu. Mám čas to tu trochu spoznať, pretože zvyčajne je pri pretekoch zhon a stres, takže nie je čas na čokoľvek iné," uviedla dvojnásobná olympijská víťazka.

Viac o téme: Petra Vlhová Slalom Mikaela Shiffrinová Levi
  • Autor: © Zoznam/
  • Instagram/petravlhova13, ustechteam
  • Zdroj: ČTK

Súvisiace články

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy