Strach o českú biatlonovú legendu: Gabriela Soukalová sa stratila v horách

Bývalá česká biatlonistka Gabriela SoukalováBývalá česká biatlonistka Gabriela Soukalová Zdroj: SITA

PRAHA - Česká biatlonová legenda Gabriela Soukalová sa stratila v horách počas dovolenky v talianskom vysokohorskom stredisku Livigno.

Dvojnásobná majsterka sveta bola nútená stráviť chladnú noc pod holým nebom a našli ju až vo štvrtok popoludní. Našťastie, živú a zdravú.

Podľa informácií českých médií, ktoré sa odvolávajú na taliansky server La Provincia di Sondrio, vyrazila trojnásobná olympijská medailistka na horskom bicykli si zatrénovať, pričom plánovala zájsť k jazeru Cancano, kam už ale nedorazila. 

Ešte deň pred smutnou udalosťou bola aktívna na sociálnych sieťach a zdieľalala video, kde opisovala, ako si s priateľom vychutnávajú dovolenku. 

"Dnes výstup do 2 800 metrov. Dali sme to pomerne rýchlo, asi za hodinu a 37 minút, čo beriem ako celkom slušný čas. Vzala som si so sebou len tričko na prezlečenie, podprsenku a čelenku, aby som mala čo najľahšiu výbavu," odkázala fanúšikom. 

Soukalová stratila prehľad o tom, kde presne sa nachádza a domov sa nevrátila. Stihla ešte napísať svojmu partnerovi a popísať mu približne miesto, kde sa nachádza. Následne sa jej vybila baterka v telefóne a ona nemohla nájsť cestu späť.

Do akcie sa vrhli miestni záchranári, no boli spočiatku neúspešní. Našli ju až včera v nadmorskej výške 2270 metrov. Podľa správ z Talianska počuli žensky krik z hory v blízkosti jazera v Livigne. Patril práve rodáčke z Jablonca nad Nisou. 

Tridsaťdvaročnú Češku, ktorá je na športovom dôchodku od mája 2019, následne vrtuľníkom preventívne transportovali do nemocnice. Okrem nepríjemnej spomienky a prechladnutia bola v poriadku a bez zranení. 

Kariéra plná úspechov

Gabriela Soukalová sa môže pochváliť úžasnou kariérou s množstvom vynikajúcich výsledkov. V sezóne 2015/2016 sa stala celkovou víťazkou seriálu Svetového pohára. Triumfovala v sedemnástich individuálnych pretekoch SP a šesťkrát sa podieľala aj na víťazstve českého tímu v štafete.

Pred piatimi rokmi sa vôbec ako prvá biatlonistka stala športovkyňou roka v Česku.

Viac o téme: Gabriela Soukalová
  • Autor: © Zoznam/
  • Instagram/gabrielakoukalova
  • Zdroj: Športky

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy