VIDEO Slovákom sa v noci nedarilo: Dvojica z New Jersey nebodovala, Halák iba na lavičke

Brankár Anaheimu John Gibson zasahuje proti šanci Tomáša TataraBrankár Anaheimu John Gibson zasahuje proti šanci Tomáša Tatara Zdroj: SITA/AP/Jae C. Hong

ANAHEIM - Hokejisti New Jersey Devils v zostave so slovenskými útočníkmi Tomášom Tatarom a Mariánom Studeničom prehrali v noci na stredu v zámorskej NHL na ľade Anaheimu 0:4. Ducks bodovali vo štvrtom zápase za sebou, dvomi gólmi pomohol k víťazstvu Troy Terry, kapitán Ryan Getzlaf zaznamenal gól a dve asistencie.

Brankár "káčerov" John Gibson zlikvidoval všetkých 28 striel hráčov Devils a pripísal si 23. čisté konto v profiligovej kariére, prvé v tejto sezóne. Trikrát ho ohrozil Tatar, ktorý počas 14:54 minút dostal aj dve trestné minúty a zapísal si jednu mínusku. Na svoj prvý gól v drese Devils stále čaká. Studenič odohral 9:37 min a do štatistík si zapísal len jednu zblokovanú strelu. Tretí Slovák Christián Jaroš sa do zostavy New Jersey nezmestil.

Terry bodoval v deviatom zápase za sebou (7+5), čo je najdlhšia aktívna bodová séria v NHL. "Hrá s veľkým sebavedomím a odráža sa to aj v štatistikách," povedal na adresu Terryho brankár Gibson. Devils z uplynulých štyroch duelov vyhrali len jeden. "Fyzicky sme to ustáli, ale neboli sme dostatočne šikovní v práci s pukom," uviedol pre nhl.com tréner Lindy Ruff.

Gólová oslava hráčov Anaheimu Galéria fotiek (10) Zdroj: SITA/AP/Jae C. Hong

Pre zranenie dolnej časti tela sa po prvej tretine už na ľade neobjavil elitný obranca "diablov" Dougie Hamilton. "Nemám bližšie podrobnosti o jeho zdravotnom stave. Po prvej tretine sa sťažoval, verili sme, že sa vráti, ale nepodarilo sa to. Uvidíme, čo bude ďalej," dodal Ruff.

Sekera bol len zdravý náhradník

V ďalšom zápase Dallas podľahol domácemu Winnipegu 3:4 po nájazdoch, v defenzíve Stars chýbal slovenský obranca Andrej Sekera, ktorý bol len zdravý náhradník. Jets bodovali v siedmom zápase za sebou. Návrat na ľad oslávil víťazným gólom v nájazdoch a asistenciou Mark Scheifele, ktorý bol od 21. októbra na COVID-19 protokole.

"Je skvelé, že som opäť medzi chlapcami. Zápas som si užil o to viac, že som hral prvýkrát v tejto sezóne pred našimi fanúšikmi," poznamenal Scheifele. Winnipeg viedol po dvoch tretinách 3:1, ale Stars v priebehu necelých štyroch minút v tretej časti vyrovnali po góloch Jasona Robertsona a Tylera Seguina.

Mark Scheifele strieľa gól Galéria fotiek (10) Zdroj: SITA/Fred Greenslade/The Canadian Press via AP

Vancouver si poradil s New Yorkom Rangers 3:2 po predĺžení, brankár Jaroslav Halák bol na striedačke Canucks. Víťazstvo domácich zariadil J.T. Miller, keď na prvý pokus po úniku Igora Šesťorkina naprekonal, ale následne sa dostal k odrazenému puku a spoza bránky ho zasunul za čiaru. "Mal veľa času pripraviť sa na môj nájazd, ten mi chytil, ale následne som mal šťastie," povedal autor rozhodujúceho momentu.

Na 2:2 vyrovnal za domácich v tretej tretine nováčik Vasilij Podkolzin, v závere Canucks ubránili presilovku Rangers najmä vďaka obetavej hre a skvelým zákrokom Thatchera Demka, ktorý v bránke "čaroval" aj bez lapačky. Vancouver zastavil sériu troch prehier. Dve asistencie si za Rangers pripísal najproduktívnejší obranca NHL Adam Fox. V prvých 135 zápasoch kariéry nazbieral 100 bodov, čo pred ním spomedzi zadákov v drese "jazdcov" dokázali rýchlejšie len Brian Leetch (102 zápasov) a Sergej Zubov (108).

Prvý dvojgólový zápas Matthewsa

Auston Matthews zaznamenal prvý dvojgólový zápas v sezóne a prispel k víťazstvu Toronta nad zraneniami zdecimovaným tímom Vegas 4:0. "Bol to komplexný výkon od začiatku do konca. Mali sme energiu, vychádzali nám veci a veľa sme im nedovolili," konštatoval Matthews. Skóre otvoril nádherným gólom Mitch Marner, ktorý pridal aj dve asistencie, bilanciu 1+1 mal William Nylander.

Maple Leafs vyhrali tretí zápas za sebou, prvý shutout v sezóne zaznamenal Jack Campbell, ktorý chytil všetkých 26 striel súpera. Golden Knights chýbali zo zdravotných dôvodov útočníci Max Pacioretty, Alex Tuch, Mark Stone, Nolan Patrick, William Karlsson i obranca Zach Whitecloud.

Auston Matthews, Galéria fotiek (10) Zdroj: SITA/AP/Evan Buhler/The Canadian Press

Brankár Jake Allen chytil 22 striel a Montreal na domácom ľade "vygumoval" Detroit 3:0. Allen zaznamenal druhé čisté konto v troch zápasoch, predtým 28. októbra zlikvidoval 45 striel v súboji so San Jose Sharks (4:0). "Myslím si, že to bol náš najlepší zápas v sezóne," pochvaľoval si Allen.

Strelecký účet v novom ročníku si otvoril Nick Suzuki, ktorý pridal aj dve asistencie, gólovo sa presadili aj Josh Anderson a Brendan Gallagher. Canadiens prišli o útočníka Jonathana Drouina, ktorý skončil v nemocnici po tom, ako ho v prvej tretine trafil nechtiac pukom do hlavy spoluhráč Brett Kulak. "Zatiaľ máme povzbudivé správy, ale čakajú ho ďalšie kontroly," informoval tréner Montrealu Dominique Ducharme.

Trápenie Arizony pokračuje, Coyotes prehrali aj svoj desiaty zápas v sezóne, keď vo Philadelphii nestrelili ani gól a podľahli domácim Flyers 0:3. "Kojoti" sú jediný tím súťaže, ktorý ešte neokúsil chuť víťazstva. Podobnú sériu zažili naposledy v sezóne 2017/2018, keď sa výhry nedočkali úvodných jedenásť zápasov. Brankár Carter Hart zneškodnil 29 striel hostí a tešil sa z tretieho shutoutu v NHL.

Veteráni Sean Couturier a Claude Giroux sa blysli zhodne gólom a asistenciou. Zápas sa zapísal do histórie aj tým, že prvýkrát sa na ľade objavili dvaja "železní muži", ktorí majú aktívnu sériu viac ako 900 zápasov bez prerušenia. Obranca Philadelphie Keith Yandle nastúpil na 930. zápas za sebou a útočník Arizony Phil Kessel nechýbal na ľade v 910. stretnutí v rade.

Kaprizov ukončil gólové suchoty

Najlepší nováčik minulého ročníka Kirill Kaprizov rozhodol svojím prvým gólom v sezóne o víťazstve Minnesoty nad Ottawou 5:4 po predĺžení. "Po zápase povedal asistentom, že mal radosť, ako keby strelil svoj prvý gól v kariére. Veľmi ho potreboval," povedal tréner Wild Dean Evason. Dvakrát sa presadil Marcus Foligno, prvý gól v NHL strelil obranca "divochov" Calen Addison. Minnesota zdolala Ottawu v deviatom zápase za sebou, naposledy s týmto súperom ťahala za kratší koniec 13. novembra 2016.

Dobrú formu potvrdil Nashville, ktorý gólom Matta Duchenea triumfoval v Calgary 3:2 po predĺžení a natiahol víťaznú sériu na štyri zápasy. Na druhej strane Flames prehrali prvýkrát po šiestich úspechoch.

Tomáš Hertl strelil dva góly, pridal asistenciu a prispel k víťazstvu San Jose nad Buffalom 5:3. Premiérový gól v NHL strelil len vo svojom druhom zápase v profilige obranca Ryan Merkley.      

PHILADELPHIA FLYERS - ARIZONA COYOTES 3:0 (0:0, 0:0, 3:0)
Góly: 47. Couturier (Konecny, Giroux), 58. Laughton (van Riemsdyk, Braun), 59. Giroux (Couturier, Sanheim). Brankári: Hart - Vejmelka, strely na bránku: 34:29, 16.057 divákov.

MONTREAL CANADIENS - DETROIT RED WINGS 3:0 (2:0, 0:0, 1:0)
Góly: 3. Suzuki (Toffoli, Petry), 10. Anderson (Suzuki, Gallagher), 58. Gallagher (Toffoli, Suzuki).  Brankári: Allen - Nedeljkovic, strely na bránku: 41:22, 19.547 divákov.

TORONTO MAPLE LEAFS - VEGAS GOLDEN KNIGHTS 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
Góly: 12. Marner (Tavares, Kerfoot), 23. Matthews (Nylander, Marner), 40. Matthews (Rielly, Marner), 43. Nylander (Bunting, Brodie). Brankári: Campbell - Lehner, strely na bránku: 33:26, 18.689 divákov.

WINNIPEG JETS - DALLAS STARS 4:3 pp a sn (1:1, 2:0, 0:2 - 0:0, 1:0)
Góly: 11. Šťastný (Beaulieu, Ehlers), 21. Morissey (Schmidt, Wheeler), 28. Dubois (Scheifele, Schmidt), rozh. nájazd Scheifele - 17. Benn (Seguin), 50. Robertson (Radulov, Pavelski), 54. Seguin (Klingberg, Kero). Brankári: Comrie - Holtby, strely na bránku: 35:27, 13.174 divákov.

MINNESOTA WILD - OTTAWA SENATORS 5:4 pp (3:1, 1:3, 0:0 - 1:0)
Góly: 4. Foligno (Spurgeon, Eriksson Ek), 5. Addison (Kaprizov, Merrill), 14. Sturm (Kulikov, Fiala), 31. Foligno (Dumba, Brodin), 63. Kaprizov (Fiala) - 11. Paul (Brown, Formenton), 23. Batherson (Del Zotto, Norris), 24. Norris (Batherson, Stützle), 28. Tierney (Ennis, Del Zotto). Brankári: Talbot - Gustavsson, strely na bránku: 43:28, 15.276 divákov.

CALGARY FLAMES - NASHVILLE PREDATORS 2:3 pp (1:2, 0:0, 1:0 - 0:1)
Góly: 12. Tkachuk (Monahan, Lindholm), 44. Kylington (Tanev, Mangiapane) - 11. Kunin (Carrier, Johansen), 19. Forsberg (Duchene, Granlund), 62. Duchene (Granlund, Ekholm). Brankári: Markström - Saros, strely na bránku: 40:22, 14.324 divákov.

ANAHEIM DUCKS - NEW JERSEY DEVILS 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)
Góly: 13. Getzlaf (Fowler, Lettieri), 24. Terry (Getzlaf, Shattenkirk), 44. Terry, 48. Lundeström (Grant). Brankári: Gibson - Bernier, strely na bránku: 27:28, 13.252 divákov.

VANCOUVER CANUCKS - NEW YORK RANGERS 3:2 pp (0:0, 0:2, 2:0 - 1:0)
Góly: 42. Miller (Garland, Pettersson), 46. Podkolzin (Garland, Myers), 63. Miller (Hughes) - 23. Zibanejad (Panarin, Fox), 34. Panarin (Fox, Strome). Brankári: Demko - Šesťorkin, strely na bránku: 36:25, 18.257 divákov.

SAN JOSE SHARKS - BUFFALO SABRES 5:3 (2:1, 1:1, 2:1)
Góly: 8. Dahlén (Eklund, Burns), 13. R. Merkley (Barabanov, Hertl), 27. Hertl (Balcers), 47. Ferraro (N. Merkley, Weatherby), 52. Hertl (Balcers, Ferraro) - 9. Skinner (Hinostroza, Hägg), 34. Caggiula (Hinostroza, Cozens), 59. Skinner (Thompson, Asplund). Brankári:  Reimer - Anderson, strely na bránku: 27:28, 10.059 divákov.

Viac o téme: Andrej Sekera Jaroslav Halák Vancouver Canucks Tomáš Tatar Dallas Stars New Jersey Devils Marián Studenič
  • Autor: © Zoznam/
  • VIDEO: nhl.com
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy