VIDEO Nová metla dobre metie: Conte bol rád, že jeho hráči trpeli

Nový manažér Tottenhamu Antonio ConteNový manažér Tottenhamu Antonio Conte Zdroj: SITA/AP/Frank Augstein

LONDÝN - Trénera Antonia Conteho pri štvrtkovej premiére na lavičke futbalistov Tottenhamu proti Arnhemu v 4. kole Európskej konferenčnej ligy potešilo, že jeho zverenci pri víťazstve 3:2 trpeli. Po prvých dňoch u "kohútov" je nadšený zo zázemia klubu a fanúšikov. Povedal ale tiež, že potrebuje čas na prácu s hráčmi, aby im vštepil svoju predstavu o futbale.

Totteham si v čase od 14. do 28. minúty vypracoval trojgólový náskok. Trafili sa Son Hung-min a Lucas Moura, vlastný gól si dal Jacob Rasmussen. Hostia ale ešte do konca úvodného dejstva znížili na rozdiel jediného gólu.

"Bolo to veľmi emotívne. Viedli sme 3:0 a dominovali sme. Vytvorili sme si veľa ďalších šancí na skórovanie. Potom sa stalo niečo, o čom sme si mysleli, že sa nemôže stať, dvakrát sme inkasovali a dali Arnhemu príležitosť vrátiť sa do zápasu," povedal Conte v rozhovore pre klubovú televíziu.

Tottenham v 59. minúte po vylúčení oslabil Cristian Romero, lenže hráči Arnhemu obdržali v záverečnej desaťminútovke dokonca dve červené karty. "V druhej polovici sme šli do desiatich. V tej chvíli som bol rád, že moji hráči trpia, pretože je dôležité naučiť sa v takej situácii vyhrávať. Nebolo to jednoduché," uviedol 52-ročný Talian.

Potrebujem čas

Londýnsky celok je v skupine G druhý o tri body za vedúcim Rennes. Na tretí Arnhem má jednobodový náskok. Posledná Mura je bez bodu.

"Pochopili sme, že keď treba súpera doraziť, tak to tak musíme urobiť. Zaslúžili sme si vyhrať. Teraz sa musíme pripraviť na dôležitý ligový zápas na ihrisku Evertonu. Potrebujem čas. Čas na prácu, na hráča a na to, aby som mužstvu odovzdal. Svoju predstavu o futbale," vyhlásil niekdajší kouč Juventusu, talianskej reprezentácie, Chelsea alebo Interu Miláno, s ktorým v minulej sezóne vyhral taliansku ligu.

Nový manažér Tottenhamu Antonio Galéria fotiek (2) Zdroj: SITA/AP/Frank Augstein

Tottenhamu sa ujal v utorok, keď nahradil odvolaného Nuna Espírita Santa. "Mám radosť. Klub disponuje fantastickým štadiónom a infraštruktúrou. Tréningový areál je úžasný. Máme báječných fanúšikov. Preto do toho musíme dať všetko, aby sme splatili ich úsilie," konštatoval Conte.

Viac o téme: Antonio Conte Tottenham Hotspur Vitese Arnhem
  • Autor: © Zoznam/
  • VIDEO: hoofoot.com
  • Zdroj: ČTK
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy