AS Rím s Mourinhom vyzve do súboja Leicester City, Feyenoord privíta Olympique Marseille

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: SITA/AP/Andrew Medichini

BRATISLAVA - Futbalistom rímskeho AS sa v najvyššej talianskej súťaži nedarí podľa predstáv, stále však môžu "zachrániť" sezónu úspechom na medzinárodnej scéne. Zverenci portugalského trénera Josého Mourinha sa prebojovali do semifinále Európskej konferenčnej ligy, v ktorom si zmerajú sily s Leicestrom City. Prvý duel na pôde anglického tímu je na programe vo štvrtok 28. apríla o 21.00 SELČ, druhú semifinálovú dvojicu tvoria Feyenoord Rotterdam a Olympique Marseille.

AS Rím figuruje v tabuľke Serie A na piatom mieste s osembodovou stratou na štvrtý Juventus, ktorý zatiaľ drží poslednú miestenku do Ligy majstrov. "Giallorossi" striedajú kvalitné výsledky so slabšími, cez víkend prehrali 1:3 na pôde Interu Miláno bojujúceho o titul. Do semifinále EKL sa prebojovali cez nórsky tím Bodö/Glimt, na ktorého pôde prehrali 1:2, no v domácej odvete triumfovali 4:0.
"Čaká nás súper z Premier League, najsilnejšej ligy na svete. Leicester má kvalitné mužstvo, jeho hráči hrajú každý víkend ťažké zápasy. My však túžime po finále. Verím, že si v prvom zápase vytvoríme dobrú pozíciu do domácej odvety a v nej s pomocou našich úžasných fanúšikov dosiahneme vytúžený cieľ," citoval web uefa.com Mourinha, ktorý ako tréner môže vyhrať štvrtú európsku klubovú súťaž. V zbierke má tituly z Ligy majstrov s FC Porto (2004) a Interom Miláno (2010), s Portom vyhral v roku 2003 Pohár UEFA a s Manchestrom United v roku 2017 Európsku ligu.

Stredopoliar Leicestru Harvey Barnes Galéria fotiek (2) Zdroj: TASR/AP/Jon Super

Tréner "líšok" Brendan Rodgers verí, že v silách jeho tímu je prejsť cez AS Rím do finále novovytvorenej súťaže. V jej skupinovej fáze sa predstavil aj slovenský šampión Slovan Bratislava, do jarnej vyraďovacej fázy však nepostúpil. "Keď skončíme v lige do desiateho miesta a prejdeme do finále EKL, bude to jedna z mojich najúspešnejších sezón v trénerskej funkcii," vyhlásil Rodgers.

Feyenoord Rotterdam vyradil vo štvrťfinále Slaviu Praha a trúfa si aj na Olympique Marseille. "Vieme, že nás nečaká nič ľahké. Marseille má dobré mužstvo, do semifinále sa nedostalo náhodou. Jeho forma vzbudzuje rešpekt, no my sa chceme športovo pobiť o postup do finále," uviedol kouč Feyenoordu Arne Slot, ktorý je veľký obdivovateľ kormidelníka Marseille Jorgeho Sampaoliho. "Jeho práca je pre mňa inšpiratívna. Budú to pre mňa dva špeciálne zápasy, na ktoré sa veľmi teším," priznal Slot. Feyenoord čaká na úspech na európskej scéne rovných 20 rokov, v sezóne 2001/2002 vyhral Pohár UEFA.

Marseille chce v prvom zápase v Holandsku vyťažiť z dobrej formy. "Vyhrali sme desať z jedenástich zápasov, čo nie je častý jav. Radi by sme túto priaznivú sériu natiahli. Máme nabitý kalendár, ale mužstvo ukázalo, že napriek ubúdajúcim silám dokáže hrať konzistentne," uviedol Sampaoli.

Odvety v Ríme a Marseille sú na programe 5. mája. Finále EKL sa uskutoční 25. mája v Tirane.

prvé zápasy semifinále Európskej konferenčnej ligy 2021/2022 - štvrtok 28. apríla, 21.00 SELČ:

Leicester City - AS Rím /rozhodca: Carlos del Cerro Grande (Šp.)/

Feyenoord Rotterdam - Olympique Marseille /rozhodca: Michael Oliver (Angl.)/

Viac o téme: AS Rím Olympique Marseille Leicester City Feyenoord Rotterdam
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: TASR
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy