Posledná šanca! Weiss prezradil, čo očakáva od prvého zápasu s Mostarom

Na snímke tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss st. rozdáva pokyny hráčomNa snímke tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss st. rozdáva pokyny hráčom

BRATISLAVA - Futbalisti ŠK Slovan Bratislava si v pohárovej Európe zmerajú sily s tímom Zrinjski Mostar opäť po 13 rokoch.

S klubom z Bosny a Hercegoviny sa stretli v roku 2009 v 2. predkole Ligy majstrov a vo štvrtok si zopakujú konfrontáciu v 1. zápase play off Európskej konferenčnej ligy. A rovnako ako pred 13 rokmi aj teraz je miernym favoritom dvojzápasu Slovan.

"Belasí" vtedy vyradili majstra Bosny a Hercegoviny po výsledkoch 0:1 vonku a 4:0 doma. V ďalšom kole ich vyradil Olympiakos Pireus. Paralela s gréckym majstrom sa zopakuje aj tentoraz, ale v opačnom poradí. Slovan pred týždňom nestačil v dvojzápase na tohto súpera a po remízach 1:1 v Grécku a 2:2 doma rozhodla o postupe dráma v jedenástkovom rozstrele, ktorú lepšie zvládli hráči Olympiakosu.

Zverencom trénera Vladimíra Weissa však zostala ešte jedna šanca a to na prienik do skupinovej fázy EKL. "V prvom zápase v Mostare si opäť budeme chcieť vytvoriť dobrú pozíciu do odvety, v ktorej budeme chcieť postúpiť do skupiny," povedal Weiss pre klubový web.

Sklamaní hráči Slovana po Galéria fotiek (3) Zdroj: TASR - Martin Baumann

Zrinjski je majster krajiny za uplynulú sezónu a tohtoročnú púť v európskych pohárových súťažiach začal v 1. predkole LM. S moldavským Šeriffom Tiraspoľ vypadol po remíze 0:0 doma a prehre 0:1 vonku. V 2. predkole EKL vyradil albánsky klub FK Tirana (1:0, 3:2) a v ďalšom kole kazašský Tobol Kostanaj (1:0, 1:1).

Klub z Mostaru sa pred dvojzápasom so Slovanom posilnil o dvojicu Denis Marandici a Abdul Musa Zubairu. Moldavec Marandici prišiel ako voľný hráč, predtým hrával v slovinskom NK Celje. Nigérijčan Zubairu je pre slovenských fanúšikov dobre známy. Dvadsaťtriročný stredopoliar prestúpil v januári 2017 do AS Trenčín, celkovo zaň nastúpil v 130 ligových stretnutiach.

Úspešná generálka

Slovan sa na štvrtkový duel naladil hladkým triumfom nad Liptovským Mikulášom 5:1 a s 12 bodmi vedie tabuľku Fortuna ligy. Trénera Weissa môže tešiť výborná strelecká forma Dávida Hrnčára, ktorý sa presadil aj v uplynulom zápase, skóroval dvakrát. Na konte má už 5 ligových gólov a na čele rebríčka kanonierov za ním dunajskostredský Nikola Krstovič zaostáva o jeden presný zásah.

"Osobne vnímam každý zápas ako rovnako dôležitý. Európu by sme predsa bez ligy nehrali. Verím, že budeme úspešní aj vo štvrtok v európskom zápase," uviedol Hrnčár pre skslovan.com.

"Belasí" by si po roku radi zopakovali účasť v skupinovej fáze EKL, vlani skončili v F-skupine tretí v konkurencii FC Kodaň, PAOK Solún a Lincolnu Red Imps. Žreb skupinovej fázy je na programe 26. augusta.

Stretnutie na štadióne Gradski budú viesť arbitri z Rakúska, ako hlavný Julian Weinberger.
      
1. zápas play off EKL - štvrtok 18. augusta, 20.00

HŠK Zrinjski Mostar - ŠK Slovan Bratislava
/Gradski Stadium Mostar, rozhodujú: Weinberger - Weiss, Obritzberger (všetci Rak.)/

Viac o téme: ŠK Slovan Bratislava Zrinjski Mostar Vladimír Weiss st. David Hrnčár Európska konferenčná liga
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy