Hráči Slovácka ostro skritizovali rozhodcu: Duda mal vidieť červenú! Robia si s nami, čo chcú

Milan Petržela oslavuje gól Milan Petržela oslavuje gól Zdroj: SITA/AP/Federico Gambarini/dpa

KOLÍN NAD RÝNOM - Záložník futbalistov Slovácka Milan Petržela skritizoval po štvrtkovej prehre 2:4 v Kolíne nad Rýnom v stretnutí 2. kola Európskej konferenčnej ligy hlavného sudcu Jevhena Aranovského.

Podľa neho jeho tímu neodpískal penaltu, zatiaľ čo pre domácich "Kozlíkov" áno. Podľa Petrželu by rozhodcovia mali pískať spravodlivejšie.

Robia si s nami, čo chcú

"Neviem, či cítim krivdu. Sme malý klub, rozhodcovia si s nami urobia, čo chcú. Nič nemôžeme. Myslím si, že by trochu mohli pískať rovinu," povedal tridsaťdeväťročný Petržela v rozhovore s novinármi.

Michal Kadlec v súboji Galéria fotiek (6) Zdroj: SITA/AP/Federico Gambarini/dpa

Už po minúte hry zašiel slovenský záložník domácich Ondrej Duda sklzom do útočníka Ondreja Mihálika a od Aranovského uvidel žltú kartu. "Pišta hovoril, že keby bolo video, hráč ide von, pretože ten zákrok nebol úplne ideálny. Potom sme videli celý zápas, že si nás rozhodca natieral na chleba. Človek s tým nič nezmôže," uviedol Petržela.

Kontroverzný verdikt za stavu 2:2

Najkontroverznejší moment večera nastal za stavu 2:2 v 55. minúte. Ján Kalabiška spadol v pokutovom území po zákroku Nikolu Soldu, Ukrajinec Aranovskij ale napriek protestom hráčov Slovácka aj trénera Martina Svědíka pokutový kop nenariadil. Kalabiška to označil za "zárez".

Florian Dietz v obkľúčení Galéria fotiek (6) Zdroj: SITA/AP/Federico Gambarini/dpa

"Chceli sme od rozhodcu, aby penaltu pískol, pretože Honza nemal kopačku, mal ju vyzutú. Ťažko si ju sám vyzuje. Z tohto pohľadu si myslím, že penalta bola, lebo kontakt tam bol. Síce zakončil, ale vleteli do neho dvaja alebo traja hráči.

Keby rozhodca chcel, tak to písknuť môže. Tak ako to pískol im, to mohol písknuť aj nám. To je ale na nich, ako to vyhodnotia," skonštatoval Petržela.

Nechápem, že to rozhodca nevidel

Po zápase bol sklamaný aj obranca Jan Kalabiška, ktorý sa taktiež hneval na rozhodcu stretnutia. Aj podľa neho bola penalta v 55. minúte hotovou vecou. 

"Neviem, či je porážka smolná. Zarezanie rozhodcom, tak by som to nazval. Penalta (za mňa) bola jasná. Nechápem, že tu nie je video. Je to škoda, podľa mňa by to bola stopercentná penalta, lebo mi prešiel celý členok a ešte mi vyzul kopačku. Nechápem, že to rozhodca nevidel," povedal Kalabiška novinárom.

Hráči Kolína oslavujú gól Galéria fotiek (6) Zdroj: SITA/AP/Federico Gambarini/dpa

Naopak v 64. min Aranovskij odpískal pokutový kop pre Kolín, keď Dejan Ljubicic spadol v šestnástke po súboji so Stanislavom Hofmannom. "Trochu ho strčil, za mňa toto nie sú penalty. Máme trochu smútku, musíme sa s tým vysporiadať. Sme tu nováčikovia, atmosféra pohltí aj rozhodcu. Žiaľ, trošku vždy pripíska domácim," uviedol tridsaťpäťročný Kalabiška.

Viac o téme: Milan Petržela FC Slovacko Ondrej Duda 1. FC Kolín
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: ČTK

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy