MS VO FUTBALE 2022 Son môže nosiť masku: Jeho štart v prvom zápase je stále otázny

Son Heung-Min s čiernou maskou Son Heung-Min s čiernou maskou Zdroj: Profimedia

DAUHA - Son Heung-min môže nastúpiť do zápasov na MS v Katare s čiernou ochrannou maskou na tvári, no bez čísla. Líder a kapitán kórejskej futbalovej reprezentácie nosil na tréningu masku so svojou sedmičkou na ľavej strane.

Predstaviteľ Futbalovej asociácie Kórejskej republiky (KFA) v stredu oznámil, že FIFA povolila Sonovi nosiť masku, ale bez čísla. Podľa pravidiel strešnej futbalovej organizácie totiž tvárové masky na sebe nesmú mať žiadne číslo, názov alebo emblém národného tímu. Maska musí byť čierna alebo rovnakej farby ako dresy.

Útočník Tottenhamu podstúpil úspešnú operáciu zlomeniny očnej jamky, ktorú utrpel pri víťazstve 2:1 v Lige majstrov nad Marseille (1. 11.). Následne ho tréner nominoval aj na šampionát. Son sa v stredu zúčastnil na svojom prvom tréningu s reprezentáciou v karbónovej maske v štýle Zorro, ktorú mu pripravil Tottenham predtým, ako odcestoval do Kataru.

Zatiaľ však nie je jasné, či zasiahne aj do prvého zápasu, ktorý odohrá Kórejská republika budúci štvrtok v H-skupine proti Uruguaju.

Viac o téme: FIFA Kórejská republika MS vo futbale Son Heung-Min
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy