MS VO FUTBALE 2022 Na výkon Kataru sa nedalo pozerať, fanúšikovia opustili predčasne štadión

Fanúšikovia Kataru opustili predčasne štadiónFanúšikovia Kataru opustili predčasne štadión Zdroj: SITA/AP/Natacha Pisarenko

AL KHOR - Ekvádorskí futbaloví reprezentanti natiahli sériu bez inkasovaného gólov na sedem zápasov. V otváracom dueli MS 2022 prevýšili Katar a po víťazstve 2:0 nad usporiadateľom šampionátu si posilnili šance na postup z A-skupiny.

O oba presné zásahy sa postaral Enner Valencia, ktorý vsietil všetky tri góly juhoamerického tímu na MS 2014 v Brazílii. 

"Lepší vstup do turnaja sme si ani nemohli želať. Sníval som o tom, že v našom úvodnom vstúpení zvíťazíme a mne sa podarí zapísať do streleckej listiny. Dva góly v prvom polčase nám veľmi pomohli, získali sme kontrolu nad zápasom," uviedol pre akreditované média najlepší strelec v histórii ekvádorskej reprezentácie, ktorého v priebehu zápasu s Katarom viackrát ošetrovali.

Futbalisti Ekvádoru Galéria fotiek (38) Zdroj: SITA/AP/Manu Fernandez

"Mal som bolesti kolena i členka, no verím, že do piatkového súboja s Holandskom budem fit," dodal útočník Fenerbahce Istanbul.

Boli tam ešte rezervy, ale máme mladý tím

Ekvádorčania rovnako ako v juhoamerickej kvalifikácii často využívali krídelné priestory, ich zbraň boli štandardné situácie.

"Vedeli sme, že ak chceme pomýšľať na postup do osemfinále, proti Kataru musíme získať tri body. Teší ma, že sa nám to podarilo, no boli tam ešte rezervy. Máme mladý tím, v zápasoch s Holandskom a Senegalom musíme zlepšiť efektivitu.

Proti Holanďanom budeme hrať na rýchle protiútoky a možno si vytvoríme iba dve gólové šance. Ak chceme dosiahnuť priaznivý výsledok, musíme ich premeniť," zdôraznil tréner Gustavo Alfaro.

Futbalisti Ekvádoru sa tešia Galéria fotiek (38) Zdroj: SITA/AP/Manu Fernandez

Katar pôsobil počas celého zápasu s Ekvádorom zakríknutým dojmom. Na ihrisku vôbec nebolo vidieť, že hráči sú dlho spolu a mužstvo odohralo veľa prípravných stretnutí.

Zverenci Félixa Sáncheza najmä v prvom polčase nedôrazne bránili a súperovi nechávali príliš veľa voľného priestoru. V ofenzíve boli Katarčania úplne bezzubí a jediný náznak šance prišiel až v úplnom závere.

Mrzí ma, že sme sklamali našich fanúšikov

Na otvárací zápas v Chúre prišlo 67.372 divákov. Už po polčase za nepriaznivého stavu sa ale tribúny štadióna kvôli odchodu domácich priaznivcov preriedli.

"Mrzí ma, že sme sklamali našich fanúšikov, niektorí z nich po druhom inkasovanom góle opustili štadión. Ekvádor bol počas celého zápasu lepší a zvíťazil zaslúžene. 

Neukázali sme, čo v nás je. Zradila nás nervozita. Začali sme zle a inkasovali dva góly, ktoré určili ráz stretnutia. Bezpochyby nás ale ovplyvnila nervozita z premiéry na svetovom šampionáte, navyše doma.

Futbalisti Kataru Galéria fotiek (38) Zdroj: SITA/AP/Ariel Schalit

Ak chceme byť konkurencieschopní, musíme hrať organizovane v obrane a odvážnejšie v útoku, nesmieme zbytočne strácať lopty. S hráčmi si úvodný duel podrobne rozoberieme a proti Senegalu sa budeme prezentovať oveľa lepším výkonom," prisľúbil Sánchez.

"Cítili sme podporu. Dúfame, že v ďalšom stretnutí vyvoláme vo fanúšikoch väčšiu hrdosť a že nás budú podporovať až do konca turnaja. Atmosféra bola skvelá, ľudia sa na zápas veľmi tešili. Som si úplne istý, že nabudúce naším výkonom urobíme fanúšikom väčšiu radosť," vyhlásil Sánchez, ktorý vedie katarskú reprezentáciu od roku 2017.

Viac o téme: FIFA Katar Ekvádor MS 2022 MS Katar
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: TASR, ČTK

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy