MS VO FUTBALE 2022 Najhodnotnejšie tímy a hviezdy v Katare: Sumy, z ktorých sa vám zatočí hlava!

Jude Bellingham a jeho gólové oslavyJude Bellingham a jeho gólové oslavy Zdroj: SITA/AP/Hassan Ammar

DAUHA - Najhodnotnejší tím na futbalových majstrovstvách sveta v Katare má podľa dvoch veľkých štúdií Anglicko.

Z vyše 800 hráčov na turnaji má najvyššiu cenu anglický záložník Jude Bellingham z Dortmundu, ktorý v úvodnom dueli potvrdil povesť jedného z najlepších mladých futbalistov sveta gólom pri výhre 6:2 nad Iránom.

Futbalová sekcia Medzinárodného centra športových štúdií na základe svojej analýzy uviedla, že 26-členný káder Anglicka na MS má prestupovú hodnotu takmer 1,5 miliardy eur. Devätnásťročný Bellingham sa na celkovej sume podieľa 202 miliónmi eur.

Druhá Brazília s Viníciusom

Na druhom mieste tohto zoznamu je Brazília (1,45 miliardy eur) s najhodnotnejším hráčom Viníciusom Jr. z Realu Madrid (200 miliónov eur).

Tretia pozícia patrí úradujúcim šampiónom Francúzom (1,34 miliardy eur), z ktorých najvyššiu cenu na prestupovom trhu má Kylian Mbappé z Paris Saint-Germain (185 miliónov eur). Nasledujú Španielsko (1,2 miliardy eur), Portugalsko (1,15) a Nemecko (1,02).

Celkovú hodnotu tímov na šampionáte vyčíslilo CIES na 15 miliárd eur.

Anglicko opäť na prvom mieste

Najvyššiu cenu má káder Anglicka tiež podľa analýzy spoločnosti Lloyd's, ktorá zoradila tímy podľa poistnej hodnoty ich hráčov. Anglicko má odhadovanú poistnú hodnotu 3,17 miliardy libier, nasledujú Francúzsko (2,66 miliardy libier) a Brazília (2,56 miliardy libier).

Taktiež v tomto rebríčku sú najcennejšími individualitami Bellingham, Mbappé a Vinícius Jr.

Viac o téme: Brazília Anglicko Francúzsko Jude Bellingham
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: ČTK

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy