MS VO FUTBALE 2022 Cristiano Ronaldo verí kvalitám Portugalska: Týmto tímom neotrasie nič

Cristiano Ronaldo počas tréningu portugalskej reprezentácieCristiano Ronaldo počas tréningu portugalskej reprezentácie Zdroj: SITA/AP/Armando Franca

DAUHA - Futbalisti Portugalska vstúpia vo štvrtok do bojov na MS v Katare v pozícii favorita H-skupiny. Na štadióne 974 v Dauhe sa o 17.00 SEČ stretnú s Ghanou dva dni po tom, čo ich kapitán Cristiano Ronaldo po vzájomnej dohode predčasne ukončil zmluvu s Manchestrom United.

V ďalšom dueli skupiny proti sebe nastúpia Uruguaj a Kórejská republika (14.00 h v meste Al Raján).

Nie sú tu žiadne problémy, týmto tímom neotrasie nič


"Nálada v kabíne je výborná. Nie sú tu žiadne problémy, týmto tímom neotrasie nič. Využijem túto príležitosť, aby som odkázal - prestaňte sa už pýtať iba na mňa. Je pred nami dôležitý turnaj a chceme uspieť," reagoval Ronaldo ešte v pondelok na tlačovej konferencii na špekulácie, že jeho kontroverzné televízne interview s kritikou pomerov v Manchestri United prenieslo nervozitu aj do šatne národného tímu.

Od stredy je už historicky najlepší kanonier portugalskej reprezentácie bez klubovej príslušnosti a na svojom piatom svetovom šampionáte chce minimálne zopakovať semifinálovú účasť z MS 2006. Na ďalších troch sa jeho tím nedostal ďalej ako do osemfinále. Tridsaťsedemročný Ronaldo zaznamenal v najcennejšom drese rekordných 117 gólov, z toho sedem na MS.

Cristiano Ronaldo počas tréningu Galéria fotiek (4) Zdroj: SITA/AP/Armando Franca

Imperatívom pre európskeho šampióna z roku 2016 je skončiť v skupine na prvom mieste, aby sa vyhol osemfinálovej konfrontácii s predpokladaným víťazom G-skupiny a topfavoritom turnaja Brazíliou. Oba portugalsky hovoriace tímy by sa v prípade skupinových prvenstiev mohli stretnúť až vo finále. Portugalsko sa s Ghanou stretlo v skupine aj na MS v roku 2014 v Brazílii.

O triumfe európskeho zástupcu 2:1 vtedy rozhodol desať minút pred koncom práve Ronaldo, no oba tímy skončili svoje účinkovanie už v základnej skupine. Ghana je tím bez veľkých mien, kolektívnym poňatím sa pokúsi zopakovať štvrťfinálovú účasť z MS 2010 v JAR.

Vo výbere figurujú bratia Andre a Jordan Ayewovci, pozornosť budú pútať aj stredopoliari Thomas Partey z Arsenalu, Mohammed Kudus z Ajaxu a útočník Inaki Williams z Atletica Bilbao. Jeho brat Nico Williams sa na šampionáte predstaví v drese Španielska.

Son Heung-Min s čiernou Galéria fotiek (4) Zdroj: Profimedia

Kórejčania sa pred turnajom najviac obávali o zdravotný stav svojej ofenzívnej hviezdy Son Heung-mina. Ten podstúpil iba nedávno operáciu zlomeniny očnej jamky a kouč Paulo Bento deň pred úvodným zápasom svojho tímu na turnaji potvrdil, že útočník Tottenhamu bude proti Uruguaju k dispozícii.

Dúfame, že sa bude cítiť komfortne

"Son bude schopný nastúpiť. To, že bude mať na tvári masku, jeho hru nijako neovplyvní. Dúfame, že sa bude cítiť komfortne, po takomto zranení nemôžeme nič riskovať," vyhlásil Bento v stredu na tlačovej konferencii. V prvom zápase mu však bude chýbať krídelník Hwang Hee-chan z Wolverhamptonu Wanderers.

Dvojnásobný svetový šampión Uruguaj je papierovo druhý najsilnejší tím skupiny, v jeho kádri sú stálice Diego Godin, Edinson Cavani, Luis Suárez (všetkých čakajú štvrté MS), ale aj mladá krv v osobách Diega Bentancura či Darwina Nuneza. Pred štyrmi rokmi stroskotali Uruguajčania vo štvrťfinále na neskorších víťazoch Francúzoch.

Nie sme favorit, ale budeme bojovať

"Vieme, že nie sme favorit, ale budeme bojovať. Pred štyrmi rokmi som sledoval MS iba v televízii a teraz som už priamo tu. Teším sa, keď sa to pre nás všetko začne. Južná Kórea je silný tím, tak ako všetci, ktorí sa na šampionát dostali. My však chceme ísť ďaleko, náš cieľ je vybojovať titul," uviedol útočník Nunez z FC Liverpool.

Futbalisti Uruguaja sa tešia Galéria fotiek (4) Zdroj: TASR/Martin Baumann

Štvrtok, 24. novembra, 14.00 (SEČ)

Education City štadión (mesto Al Raján)

H-skupina, 1. kolo:

Uruguaj - Kórejská republika
rozhodujú: Clément Turpin - Nicolas Danos, Cyril Gringore (všetci Fr.)

Predpokladané zostavy:

Uruguaj: Rochet - Varela, Godin, Gimenez, Olivera - Bentancur, Vecino, Valverde - De Arrascaeta, L. Suarez, Nunez

Kórejská republika: Kim Seung-gyu - Kim Moon-hwan, Kim Young-gwon, Kim Min-jae, Kim Jin-su - Jung Woo-Young, Hwang In-beom, Lee Jae-sung - Hwang Hee-chan, Son Heung-min, Hwang Ui-jo

Štvrtok, 24. novembra, 17.00 (SEČ)
Štadión 974 (mesto Dauha)

H-skupina, 1. kolo:

Portugalsko - Ghana
rozhodujú: Ismail Elfath - Kyle Atkins, Corey Parker (všetci USA)

Predpokladané zostavy:

Portugalsko: Costa - Cancelo, Pepe, Dias, Guerreiro - Neves, Carvalho, Fernandes - B. Silva, Ronaldo, Leao

Ghana: Ati Zigi - Lamptey, Amartey, Djiku, Baba - Partey, Abdul Samed - Sulemana, Kudus, J. Ayew - Williams

Viac o téme: Portugalsko Uruguaj Ghana Kórejská republika MS 2022 MS Katar
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy