MS VO FUTBALE 2022 Ani zranenie ho neodstavilo: Hrdina Ekvádoru dosiahol na historický rekord!

Enner Valencia a jeho gólové oslavyEnner Valencia a jeho gólové oslavy Zdroj: SITA/AP/Natacha Pisarenko

DAUHA - Napriek pomliaždenému kolenu z úvodného duelu proti domácemu Kataru pomohol Enner Valencia futbalistom Ekvádoru gólom k remíze s Holandskom 1:1.

Tridsaťtriročný útočník istanbulského Fenerbahce dal posledných šesť gólov Ekvádoru na majstrovstvách sveta, čím vyrovnal rekord, a s tromi zásahmi je najlepším strelcom prebiehajúceho turnaja.

Valencia, ktorý v otváracom zápase proti Kataru strelil pri výhre 2:0 obidva góly, vyrovnal proti Holanďanom v 49. minúte. Tým sa zapísal do histórie, keďže dať šesť gólov svojej krajiny na MS za sebou a pred ním sa to podarilo len Portugalcovi Eusébiovi (1966), Talianovi Paolovi Rossimu (1982) a Rusovi Olegovi Salenkovi (1994).

"Je to úžasné, veľmi si to vážim," citovali agentúry Valenciu. "Tvrdo pracuje. Mať takého kapitána je radosť. Keď má na sebe dres Ekvádoru, je to špičkový hráč. Niekedy je kritizovaný neprávom," uviedol tréner Gustavo Alfaro.

Proti Holandsku hral s bolesťou

Bývalý útočník West Hamu či Evertonu, a s 38 zásahmi najlepší strelec Ekvádoru v histórii, sa zranil už v nedeľu proti Kataru. "Podstúpil som testy a ukázalo sa, že mám pomliaždené koleno, čo ma trochu obmedzuje. Proti Holandsku som hral s bolesťou, ale hlavné je, že som svojmu tímu mohol pomôcť a že sme silní," citoval Valenciu web ESPN.

Jurrien Timber a Enner Galéria fotiek (2) Zdroj: SITA/AP/Aijaz Rahi

Jeho stav sa zlepšuje. "Dúfame, že to tak bude aj naďalej a že v ďalšom stretnutí na tom budem lepšie. Snáď tímu opäť pomôžem," konštatoval Valencia.

Ekvádor aj Holandsko majú po dvoch kolách skupiny A rovnaký počet bodov (4) aj skóre (3:1). Kým "Oranjes" zakončia hlavnú fázu v utorok proti Kataru, ktorý je bez šance na postup, Juhoameričania sa stretnú so Senegalom. Úradujúci africkí šampióni strácajú na vedúcu dvojicu iba bod.

Viac o téme: Holandsko Ekvádor Enner Valencia
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: ČTK

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy