MS VO FUTBALE 2022 Slzy radosti a neuveriteľný pocit: Lewandowski si splnil životný sen

Robert Lewandowski a jeho gólové oslavyRobert Lewandowski a jeho gólové oslavy Zdroj: TASR/AP/Themba Hadebe

DAUHA - Poľský futbalista Robert Lewandowski si premiérovým gólom na majstrovstvách sveta splnil detský sen.

Jedna z najväčších hviezd turnaja v Katare dnes pomohla svojej reprezentácii gólom k víťazstvu 2:0 nad Saudskou Arábiou. Poľsko má v C-skupine po dvoch zápasoch štyri body a priblížilo sa prvému postupu do play off po 36 rokoch.

"O tomto som sníval od detstva. Teraz sa to splnilo, znamená to pre mňa veľmi veľa," citovala Lewandowského agentúra SID.

Kanonier Barcelony sa presadil v 82. minúte, keď obral o loptu Abdalilláha Malkího a sám pred gólmanom Muhammadom Uvaísom ľavačkou nezaváhal. Lewandowski v piatkovom stretnutí na MS ukončil čakanie na prvý gól a 77. presným zásahom znovu vylepšil svoju pozíciu najlepšieho strelca poľskej reprezentácie.

Robert Lewandowski Galéria fotiek (7) Zdroj: SITA/AP/Manu Fernandez

"Pre každého útočníka je dôležité, keď konečne skóruje. Dnes som tvrdo bojoval a pracoval pre tím, navyše som pridal aj asistenciu na prvý gól Piotra Zielinského. Vyhrali sme, takže som pochopiteľne spokojný," uviedol 34-ročný útočník, ktorý hral už pred štyrmi rokmi na šampionáte v Rusku. Tam sa ale nepresadil a Poľsko skončilo v skupine.

Teraz sú zverenci kouča Czeslawa Michniewicza blízko postupu, zamotanú skupinu C ale zakončia proti favorizovanej Argentíne. O vývoji v tabuľke viac napovie večerný duel Juhoameričanov s Mexikom, Poľsku ale bude v každom prípade stačiť v poslednom kole aj remíza.

"Dnes sme hrali veľmi dobre smerom dozadu a trpezlivý výkon musíme predviesť aj proti Argentíne. Bude to veľmi ťažký zápas," dodal kapitán poľského výberu.

Viac o téme: Robert Lewandowski Poľsko MS vo futbale Katar 2022
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: ČTK

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy