MS VO FUTBALE 2022 Messi všetkým opakuje, aby neprestávali veriť: Pre Argentínu sa začal nový turnaj!

Argentínska hviezda Lionel Messi oslavuje gólArgentínska hviezda Lionel Messi oslavuje gól Zdroj: SITA/AP/Fabio Ferrari/LaPresse

LUSAIL - Kapitán argentínskych futbalistov Lionel Messi verí, že sa jeho tím výhrou 2:0 nad Mexikom napokon odrazí k úspechu na majstrovstvách sveta v Katare.

Juhoameričania sa po senzačnej porážke so Saudskou Arábiou dlho nemohli presadiť ani v sobotu, trápenie ukončil až práve hviezdny útočník svojim druhým zásahom na šampionáte.

"Neustále všetkým opakujem, aby neprestávali veriť. Dnes sa začal pre Argentínu nový turnaj," povedal Messi novinárom po stretnutí.

Útočník Paríža St. Germain otvoril skóre po hodine hry prízemnou strelou spoza vápna a druhý gól pripravil v 87. minúte pre striedajúceho Enza Fernándeza. Úradujúci víťazi juhoamerického šampionátu zostali v hre o postup do osemfinále, ktoré im s určitosťou zabezpečí víťazstvo v záverečnom kole proti Poľsku.

"Museli sme dnes vyhrať, aby sme mali situáciu vo svojich rukách. Nebol to od nás ideálny výkon, hlavne v prvej polovici. Po prestávke sme sa upokojili, boli sme istejší na lopte a postupne išla naša hra hore," ocenil Messi zlepšený výkon.

Argentínska hviezda Lionel Messi Galéria fotiek (2) Zdroj: SITA/AP/Pavel Golovkin

Sedemnásobný držiteľ Zlatej lopty dal ôsmy gól na MS a vyrovnal legendárneho Diega Maradonu. Za Argentínu dal viac gólov na najväčšom svetovom turnaji už len Gabriel Batistuta (10). "Skrátka robí to, čo vie najlepšie. Strieľa góly," poznamenal argentínsky kouč Lionel Scaloni.

"Nemyslím si, že by sme dali Messimu počas zápasu veľa priestoru. Jemu ale stačí len krátky moment," povedal tréner Mexika Gerardo Martino, ktorý Messiho v minulosti viedol v Barcelone aj v argentínskej reprezentácii.

Mexiko je s jediným bodom na poslednom mieste C-skupiny a v poslednom kole musí poraziť Saudskú Arábiu. Ani to mu ale k postupu stačiť nemusí. "Pokiaľ máme šancu, musíme o ňu zabojovať. Súper tiež bude potrebovať vyhrať, je to otvorené," dodal Martino.

Viac o téme: Lionel Messi Mexiko Argentína
  • Autor: © Zoznam/
  • VIDEO: Twitter/Bapu Edits
  • Zdroj: ČTK

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy