MS VO FUTBALE 2022 Pohádal sa s trénerom a odmietol nastúpiť: Spoluhráč Škriniara odletel z Kataru

Brankár Kamerunu André Onana si podáva ruku s hráčmi ŠvajčiarskaBrankár Kamerunu André Onana si podáva ruku s hráčmi Švajčiarska Zdroj: SITA/AP/Luca Bruno

DAUHA - Tréner kamerunskej futbalovej reprezentácie Rigobert Song vyradil z tímu brankára Andreho Onanu. Jeho odchod z MS v Katare nasledoval po nezhodách v tímovej taktike s koučom národného tímu.

Dvadsaťšesťročný brankár odchytal úvodný duel Kamerunu proti Švajčiarsku, v ktorom africký zástupca prehral 0:1. Do druhého stretnutia proti Srbsku už po spore s trénerom nenastúpil.

Podľa médií sa gólman Interu Miláno pohádal s trénerom Rigobertom Songom kvôli štýlu chytania.

Onana sa potom ohradil proti koučovej kritike, že sa odmietol prispôsobiť potrebám reprezentácie. Vo vyhlásení uviedol, že vždy bol tímovým hráčom a dodal, že sa pokúsil situáciu so Songom riešiť, ale tréner nemal záujem.

"Každý hráč sa musí prispôsobiť tomu, čo od neho tréner s tímom vyžaduje. Ak tak neurobí, musí za to niesť zodpovednosť. Pre nás bude vždy kolektív viac ako jednotlivec. Možno sa bude môcť vrátiť späť, ak bude dodržiavať pravidlá," vyhlásil Song.

André Onana Galéria fotiek (2)

Onana reagoval, že mu kamerunský kouč nedovolil nastúpiť v zápase proti Srbsku aj napriek jeho snahe urovnať napäté vzťahy. "Vždy som sa snažil robiť pre tím čo najviac. Všetku moju silu venujem spoluhráčom, pretože sme ukázali, že sa v turnaji môžeme dostať ďaleko," citovala Onanu agentúra AP.

Brankár sa rozhodol z Kataru odcestovať a dnes ho novinári odfotili na letisku v Dauhe. Vedenie kamerunskej reprezentácie sa zatiaľ k Onanovmu odletu zo šampionátu nevyjadrilo.

Futbalisti Kamerunu majú stále šancu postúpiť z G-skupiny do osemfinále šampionátu. V ich treťom vystúpení musia zdolať Brazíliu a dúfať v priaznivý výsledok v zápase Švajčiarska so Srbskom.

Viac o téme: Kamerun MS vo futbale André Onana Rigobert Song Katar 2022
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: TASR, ČTK

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy