MS VO FUTBALE 2022 Kórejčania museli čakať, postup oslavovali pri tabletoch a mobiloch

Juhokórejskí futbalisti čakajú na výsledok zápasu Švajčiarsko - SrbskoJuhokórejskí futbalisti čakajú na výsledok zápasu Švajčiarsko - Srbsko Zdroj: SITA/AP/Darko Bandic

DAUHA - Netradičnú dohru malo stretnutie futbalových majstrovstiev sveta medzi Južnou Kóreou a Portugalskom.

Zatiaľ čo víťazi skupiny H po porážke 1:2 zamierili do kabín, Kórejčania utvorili na hracej ploche hlúčik a sledovali na mobilných telefónoch a tabletoch záver zápasu Uruguaj - Ghana (2:0), po konci ktorého sa mohli radovať so svojimi fanúšikmi na štadióne Education City v Dauhá z druhého miesta a postupu do osemfinále.

"Niekoľkominútové čakanie na výsledok druhého zápasu naozaj nebolo jednoduché," priznal novinárom strelec víťazného gólu Hwang Hee-chan. "Ale nakoniec to vyšlo a postúpili sme ďalej," radoval sa útočník Wolverhamptonu.

Portugalci nastúpili s vedomím istého postupu s niekoľkými náhradníkmi a jeden z debutantov na MS Ricardo Horta potreboval len päť minút na vedúci gól. O vyrovnanie sa postaral v 27. minúte po rohovom kope Kim Jong-kwon a druhý gól pridal striedajúci Hwang Hee-chan, ktorý nastúpil prvýkrát na turnaji.

"Bol to trochu risk. Ale nezaujímalo ma, či sa mi niečo stane, jednoducho som chcel pomôcť tímu. Všetci mi verili, veľmi mi to pomohlo," uviedol 26-ročný útočník, ktorého trápili zdravotné problémy.

Zázrak a splnený sen

Kórejčania získali zhodne ako Uruguaj štyri body a mali aj rovnaký rozdiel v skóre, v prospech ázijského tímu ale rozhodol vyšší počet strelených gólov (4:4 ku 2:2). Kórejčania postúpili do play off prvýkrát od roku 2010 a v osemfinále ich čaká v pondelok Brazília.

Juhokórejskí futbalisti čakajú na Galéria fotiek (2) Zdroj: SITA/AP/Darko Bandic

"Je to skoro zázrak, splnený sen. Dali sme do toho všetko, od hráčov až po trénerov a realizačný tím," radoval sa útočník Čo Ku-song.

Dvojgólový strelec zo zápasu s Ghanou (2:3) tak ocenil aj prácu hlavného trénera Paula Benta, ktorý kvôli disciplinárnemu trestu sledoval prekvapivú výhru Kórejčanov proti svojej rodnej krajine iba z tribúny.

Viac o téme: Portugalsko Srbsko Švajčiarsko Južná Kórea MS vo futbale Paulo Bento Katar 2022
  • Autor: © Zoznam/
  • VIDEO: Twitter/Derek Rae
  • Zdroj: ČTK

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy