MS VO FUTBALE 2022 Aj bez Maného ukázali charakter: Trénera Senegalu mrzí len jedna vec

Senegalský tréner Aliou Cissé v zápase proti AnglickuSenegalský tréner Aliou Cissé v zápase proti Anglicku Zdroj: SITA/AP/Manu Fernandez

DAUHA - Tréner senegalských futbalistov Aliou Cissé po osemfinálovej porážke 0:3 s Anglickom ľutoval, že jeho zverenci neudržali do konca prvého polčasu nerozhodný stav.

Výkon afrického celku na šampionáte v Katare ale napriek vypadnutiu ocenila najväčšia hviezda tímu Sadio Mané, ktorý pre zranenie do turnaja nezasiahol.

Úradujúci vicemajstri Európy rozhodli zápas dvoma gólmi na konci úvodného dejstva, keď sa presadili Jordan Henderson a prvýkrát na turnaji kapitán Harry Kane. V 57. min pridal tretí gól Bukayo Saka.

 Dva góly nás zrazili

"Dostali sme gól päť šesť minút pred polčasom a potom tesne pred pauzou druhý, ktorý nás zrazil," povedal Cissé na tlačovej konferencii.

"Prvých 30 minút bolo zaujímavých. Mali sme šance na to dať prvý gól, ale nepodarilo sa. Angličania potom vyhrávali veľa súbojov a zatlačili nás," zhodnotil niekdajší reprezentačný kapitán.

Harry Kane a jeho Galéria fotiek (2) Zdroj: SITA/AP/Darko Bandić

Cissé verí, že Senegal zúročí skúsenosti z MS v ďalších rokoch. "Musíme sa naďalej zlepšovať a postúpiť na budúcoročné majstrovstvá. Musíme sa z tejto porážky poučiť," dodal.

Výkon tímu ocenil aj Mané

Senegal pri tretej účasti medzi elitou nadviazal postupom do play off na svoju premiéru v roku 2002. Na šampionáte v Kórei a Japonsku došli "Levi z Terangy" až do štvrťfinále. To sa im tentoraz nepodarilo, vystúpenie na turnaji ale na diaľku ocenila hviezda tímu Mané, ktorý sa zotavuje po operácii lýtkovej kosti.

"Váš výkon bol balzam na dušu všetkým Senegalcom, sme na vás hrdí. So cťou ste reprezentovali našu vlajku. Stále sa učíme a zároveň veríme, že v budúcnosti prídu ďalšie úspechy," uviedol na sociálnych sieťach útočník Bayernu Mníchov, ktorý sa zranil v predposlednom ligovom dueli cez MS.

Viac o téme: Anglicko MS vo futbale Sadio Mané Katar 2022 Senegal Aliou Cissé
  • Autor: © Zoznam/
  • Instagram/sadiomaneofficiel
  • Zdroj: ČTK

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy