Argentínska ikona v tom má jasno: Messi nie je lepší ako Maradona

Zdroj: SITA/AP/Natacha Pisarenko

BUENOS AIRES - Bývalý kapitán argentínskej reprezentácie Javier Zanetti si nemyslí, že by Lionel Messi po ovládnutí majstrovstiev sveta v Katare na pomyselnom tróne najlepšieho argentínskeho futbalistu všetkých čias vystriedal Diega Maradonu.

Tridsaťpäťročný útočník Paríža St. Germain dotiahol juhoamerickú krajinu siedmimi gólmi k tretiemu zlatu v histórii a prvému od roku 1986, kedy na šampionáte v Mexiku zažiaril práve Maradona.

"Nie, pre mňa sa nič nezmenilo. Nemám rád to porovnávanie. Musíme byť vďační za to, že dvaja najlepší hráči histórie sú Argentínčania," povedal serveru Stats Perform Zanetti, ktorý s Messim nastupoval v reprezentácii v rokoch 2005 až 2011. "Nemyslím si, že by sa Messi zmenil. Podľa mňa je vyspelejší a dokázal svoje vodcovstvo preniesť na zvyšok tímu," dodal.

Splnený sen

Výber trénera Lionela Scaloniho ukončil dlhoročné čakanie na svetové zlato. "Chalani splnili sen miliónov argentínskych fanúšikov po celom svete. Pre nás Argentínčanov to bolo úžasné finále. Vyzeralo to, že nám všetko vychádza, ale potom Francúzsko skvele zareagovalo," pripomenul Zanetti dramatický boj o zlato.

Juhoameričania v nedeľnom dueli viedli 2:0 a 3:2 v predĺžení, za obhajcu trofeje ale zakaždým odpovedal Kylian Mbappé. Nakoniec rozhodli penalty, v ktorých Argentína zvíťazila 4:2. V rozstrele sa nemýlil ani Messi, ktorý navyše dal v zápase dva góly.

Stal sa prvým futbalistom v histórii, ktorý bol už druhýkrát vyhlásený za najlepšieho hráča majstrovstiev sveta.

Viac o téme: Lionel Messi Diego Maradona Argentína Javier Zanetti MS vo futbale Katar 2022
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: ČTK

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy