VIDEO Škriniar po nevydarenom súboji v Rijeke: Dúfam, že nám konečne niekto pomôže!

Milan Škriniar a Dávid Hancko po zápase s ChorvátskomMilan Škriniar a Dávid Hancko po zápase s Chorvátskom Zdroj: TASR/Martin Baumann

RIJEKA - Slovenskí futbaloví reprezentanti nemajú situáciu v boji o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy vo vlastných rukách. Po sobotňajšej prehre 1:3 v Rijeke s Chorvátmi figurujú na štvrtej priečke tabuľky E-skupiny a ak sa chcú predstaviť na kontinentálnom šampionáte, musia sa spoliehať aj na priaznivý výsledok z duelu Wales - Maďarsko.

Zverenci trénera Pavla Hapala pritom nezačali zápas na horúcej chorvátskej pôde vôbec zle. Po prvom polčase viedli zásluhou Róberta Boženíka tesne 1:0, ale v druhom dejstve odolávali iba desať minút. "Vatreni" postupne presnými zásahmi Nikolu Vlašiča, Bruna Petkoviča a Ivana Perišiča otočili skóre vo svoj prospech a zabezpečili si miestenku na Euro.

"V prvom polčase sme plnili úlohy, ktoré nám dal tréner. Vychádzali sme z pozornej defenzívy, čakali sme na šancu a tá prišla. Boli sme radi, že sme ju premenili, ale po zmene strán sme v tom nepokračovali. Vedeli sme, že Chorváti zvýšia tempo. Vedeli sme, že si na nich musíme dávať pozor, ale nepodarilo sa nám to a inkasovali sme dva góly po vlastných chybách," zhodnotil Milan Škriniar, ktorý nastúpil v stopérskej dvojici s Denisom Vavrom.


Čítajte aj: Sklamaný Hapal neskladá zbrane: Šanca ešte stále existuje, my pre to urobíme maximum!


Rozhodli naše zaváhania

Chorvátski reprezentanti boli od úvodných minút aktívnejší. Pri viacerých príležitostiach však stroskotali na pozornom Martinovi Dúbravkovi a proti koncentrovanej obrane súpera sa nepresadzovali tak ľahko, ako sami očakávali. "Mrzí ma predovšetkým to, že nám nedali góly po kombináciách, ale po našich zaváhaniach. Potom prišla ešte červená karta a v takej situácii sa to ťažko doháňa,“ pokračoval obranca Interu Miláno.

Gólové oslavy Chorvátov Galéria fotiek (23) Zdroj: TASR - Martin Baumann

Slováci do 55. minúty vzdorovali domácemu favoritovi, ale potom za dvadsať minút až trikrát inkasovali a prišli o vylúčeného Róberta Maka. Najmä z prvej polovice duelu si však slovenskí reprezentanti môžu zobrať pozitíva do utorňajšieho súboja s Azerbajdžanom v Trnave. "Boli sme dlho kompaktní, agresívni a nedali sme Chorvátom veľa priestoru. Musíme si však dávať pozor na naše ľahké straty,“ hovoril Škriniar.

Stále veríme, že postúpime

Z aktuálnej štvrtej pozície v E-skupine môžu slovenskí futbalisti ešte postúpiť na Euro. Potrebujú však doma zvíťaziť nad Azerbajdžanom a budú sa spoliehať aj na remízu Walesu s Maďarskom. Iba kombinácia týchto dvoch výsledkov ich posunie priamo na šampionát. Ak by sa nedočkali pomoci od súperov, šancu na reparát budú mať v play-off Ligy národov. "Stále veríme, že postúpime. Dúfam, že nám konečne niekto pomôže, pretože sa to ešte nestalo, odkedy som v reprezentácii. Čaká nás však opäť ťažký zápas,“ dodal 24-ročný líder slovenskej defenzívy.

Viac o téme: Pavel Hapal Slovensko Milan Škriniar Chorvátsko Denis Vavro Róbert Boženík
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: TASR/Martin Baumann; VIDEO: Športky
  • Zdroj: SITA

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy