Úprimný rozhovor s vedením BVB: Končí jedna kapitola, Götze po sezóne balí kufre

Mario GötzeMario Götze Zdroj: SITA/AP/Thibault Camus

DORTMUND - Strelec víťazného gólu z finále futbalových majstrovstiev sveta 2014 Mario Götze po sezóne opustí Dortmund. Dvadsaťsedemročný stredopoliar stratil miesto v základnej zostave Borussie a už nefiguruje v plánoch trénera Luciena Favreho. Kam skúsený nemecký reprezentant odíde, zatiaľ nie je jasné.

"V lete spoluprácu s Mariom Götzem ukončíme. Bolo to spoločné rozhodnutie po úprimnom rozhovore. Mario je naozaj skvelý chalan," povedal pred dnešným bundesligovým duelom vo Wolfsburgu športový riaditeľ Borussie Mario Zorc.

Götze je produktom dortmundskej akadémie a za klub hral od ôsmich rokov. V bundeslige debutoval už v sedemnástich a bol považovaný za jeden z najväčších talentov v krajine. V roku 2013 prestúpil za 37 miliónov eur do konkurenčného Bayernu a stal sa vtedy najdrahším nemeckým futbalistom. Po troch sezónach sa Götze z Mníchova do Dortmundu vrátil a podpísal štvorročný kontrakt, ktorý teraz vyprší. Tréner Favre v minulých dňoch uviedol, že bude ťažké nájsť pre Götzeho v súčasnom hernom systéme Borussie miesto.

V seniorskom národnom tíme debutoval Götze ako osemnásťročný a do roku 2017 zaň odohral 63 zápasov. Strelil 17 gólov, ten najslávnejší vo finále majstrovstiev sveta 2014 na Maracane proti Argentíne, kde ako striedajúci hráč rozhodol v predĺžení jediným gólom zápasu o štvrtom titule Nemecka v histórii.

Viac o téme: Borussia Dortmund Mario Götze
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP/Thibault Camus
  • Zdroj: ČTK

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy