VIDEO Weiss ukázal, že to s loptou naozaj vie: Návrat na Slovensko nevníma ako krok späť

Nová posila klubu ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss mladší po podpise zmluvy so Slovanom Nová posila klubu ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss mladší po podpise zmluvy so Slovanom Zdroj: SITA/ŠK Slovan/Miro Gasidlo

BRATISLAVA - Slovenský futbalista Vladimír Weiss mladší mohol vo svojej kariére pokračovať v Grécku či na Britských ostrovoch, ale napokon sa rozhodol pre návrat do rodnej krajiny. So Slovanom Bratislava podpísal zmluvu na jeden a pol roka a rozhodne to nevníma ako krok späť. Na štvrtkovej tlačovej konferencii v priestoroch Tehelného pola sa vyjadril, že podľa neho má Fortuna liga svoju kvalitu a jej úroveň sa stále zlepšuje.

"Naposledy som bol na zápase v Trnave, kde hral Slovan. Bol to dobrý súboj a obe mužstvá bojovali o víťazstvo, hoci pre diváka to nebol najlepší futbal. Videl som aj zápas Slovana s Trenčínom. Myslím si, že v slovenskej lige hrajú dobrí hráči, mojou prioritou je, aby som sa dal zdravotne dokopy a už sa teším, keď nastúpim," povedal Weiss, ktorý budúci týždeň podstúpi operácia pruhu.

Napriek tomu, že Vladimír Weiss ml. odohral svoj posledný súťažný zápas 22. novembra 2019 a trápia ho spomenuté zdravotné problémy, geniálny riaditeľ ŠK Slovan Bratislava Ivan Kmotrík mladší skonštatoval, že kvalita 30-ročného stredopoliara je stále vysoká. "Vlado má stále čo ponúknuť a to je najdôležitejšie. My si nemôžeme dovoliť hazardovať s menom Slovan Bratislava a prinášať hráčov vo veku 34-35 rokov, ktorí už nám nebudú vedieť pomôcť a budú žiť iba zo svojho mena, ktoré si vybudovali v minulosti," povedal Kmotrík ml.

Weiss sa vždy vyznačoval tým, že je veľmi technický hráč, ktorý má rád loptu na kopačke. To ukázal aj v propagačnom videu na oficiálnom Youtube kanáli Slovana, kde si dovolil niekoľko parádičiek. 

V Slovane bude účastník MS 2010 a ME 2016 nosiť dres s číslom 79. Čo ho viedlo k tomu, aby si zvoliť práve toto číslo? "Je trošku osobné. Číslo 79 nosím od pôsobenia v Olympiakose, vtedy som sa dal dokopy s mojou manželkou, takže je to spojené aj s tým," dodal Weiss. Okrem toho priznal, že sa teší na pôsobenie v Slovane, na nové Tehelné pole a verí, že si čoskoro zahrá pred plným hľadiskom.

Viac o téme: Vladimír Weiss ŠK Slovan Bratislava
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/ŠK Slovan/Miro Gasidlo; VIDEO: Youtube
  • Zdroj: SITA, športky

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy