Žilina sa udržala v boji o titul: Tesné domáce víťazstvo proti Trnave

Na snímke radosť hráčov ŽilinyNa snímke radosť hráčov Žiliny Zdroj: TASR - Lukáš Grinaj

ŽILINA - Futbalisti MŠK Žilina sa udržali v boji o majstrovskú trofej vo Fortuna lige. V nedeľnom domácom stretnutí 1. kola nadstavbovej skupiny o titul zvíťazili nad FC Spartak Trnava 2:1 vďaka gólom Dávida Ďuriša a Jána Bernáta.

Štyri kolá pred koncom skrátenej súťaže zaostávajú za vedúcim ŠK Slovan Bratislava o desať bodov, obhajcu titulu privítajú vo vzájomnom súboji v sobotu 20. júna o 18.00 h.

Žilina plná mladíkov v zostave sa nezľakla prvého vystúpenia po koronavírusovej prestávke. Do zápasu vstúpila sebavedomo, snažila sa hrať kombinačne a už v 5. minúte sa radovala z gólovej odmeny. Iľko odcentroval z ľavého krídla a na vzdialenejšej žrdi neustrážili trnavskí obrancovia Ďuriša, ktorý prekonal Rusova a otvoril skóre. O odpoveď sa na opačnom konci snažil Cabral, jeho strela z hranice šestnástky tesne minula bránku. Po štandardnej situácii zohrali domáci signál a pred Paurom musel zachraňovať Rusov. Žilinčania naďalej predvádzali efektné individuálne ťahy, po vyše polhodine hry bol príkladom Bernát, keď vyzvŕtal hráčov súper a našiel Paura, ten v ťažkej, no zaujímavej pozícii minul. Krátko pred prestávkou sa do šance dral Ďuriš, ale Spartak druhýkrát neinkasoval.

Na snímke vpravo hráč Galéria fotiek (4) Zdroj: TASR - Lukáš Grinaj

Druhý polčas odštartovali domáci ďalšou príležitosťou, Iľko dostal dlhú prihrávku, zoči-voči Rusovovi však nepochodil. Nedotiahnuté akcie sa MŠK vypomstili v 50. minúte, Tešija zo štandardnej situácie odcentroval na Bamideleho, ktorý vyrovnal na 1:1. Autor trnavského zásahu bol v týchto momentoch pri chuti, o päť minút neskôr vyskúšal delovkou pozornosť brankára Petráša. Bamidele neustále zamestnával žilinskú obranu, cez šestnástku poslal nebezpečný prízemný center, keď sa k nemu lopta vrátila, vypálil ďalší prudký pokus, onedlho to vyskúšal technicky a netrafil len tesne. Po viac než hodine hry pustili domáci v šestnástke do zakončenia Sobczyka, ten však vystrelil nedôrazne a Petráš pokryl loptu. Žilinčania prežili vydarenú fázu Trnavy a dokázali sa vrátiť do vedenia v 65. minúte, keď si Iľko spracoval center z pravej strany, v šestnástke vymyslel prihrávku na nabiehajúceho Bernáta, ktorý zasunul loptu do odkrytej siete. Rusov v závere viackrát podržal Trnavu, ale vpredu sa už hostia nezmohli na vyrovnanie a Žilina oddialila majstrovské oslavy Slovana.

MŠK Žilina - FC Spartak Trnava 2:1 (1:0)
Góly: 5. Ďuriš, 65. Bernát - 50. Bamidele. ŽK: Krč, Horvát, Nsumuh (všetci Trnava), rozhodovali: Gemzický - Ferenc, Tomčík, 285 divákov.

Žilina: Petráš – Gono, Kopas, Minárik, Sluka – Myslovič, Paur (86. Kurminowski), Bernát (76. Bičachčjan) – Vallo, Iľko (71. Kaprálik), Ďuriš
Trnava: Rusov – Krč (66. Horvát), Moenza, Izuchukwu – Gamboš, Tešija, Yao, Bamidele (74. Nsumuh), Cabral (80. Sekera) – Sobczyk, Tzandaris

Pavol Staňo, tréner Žiliny: "Myslím si, že prvý polčas v našom prevedení bol dobrý. Snažili sme sa, aby mužstvo Trnavy muselo behať viac, ako zvykne. V druhom polčase sa to vyrovnalo, Trnava si vytvorila šance. Situácie, ktoré mala, by sa nemali stávať. Na druhej strane si myslím, že aj my sme boli nebezpeční. Víťazstvo sme si zaslúžili, ale podotýkam, že Trnava mala svoje šance. Keby ich využila, mali by sme problém."

Marián Šarmír, tréner Trnavy: "My sme si zápas prehrali sami v prvom polčase. Nechávali sme domácim veľa času a priestoru a tým vznikali tie situácie. Žilina po prvom polčase zaslúžene viedla 1:0. Po adekvátnom príhovore v kabíne, kde som povedal, že s takýmto prístupom nikto nebude hrať za Spartak Trnava, bol obraz v druhom polčase diametrálne odlišný, hlavne z našej strany. Získané lopty hlavne v strednej zóne boli veľmi dobre vybojované, včas sme dostupovali, získavali sme odrazené lopty, mali sme rýchly prechod dopredu. Žiaľ, finálna fáza je u nás žalostná, v koncovke sa trápime, myslím si, že za stavu 1:1 sme mali viac vyložených šancí, kde sme ten zápas mohli otočiť. Ako sa hovorí, nedáš, dostaneš, to sa aj potvrdilo dnes, Žilina dala na 2:1 a týmto by som chcel domácemu trénerovi pogratulovať k trom bodom."

Viac o téme: FC Spartak Trnava MŠK Žilina
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: TASR - Lukáš Grinaj
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy