VIDEO Ružomberok dobyl Trnavu a zahrá si v Európskej lige! Nervózny záver s dvomi penaltami

Na snímke radosť futbalistov RužomberkaNa snímke radosť futbalistov Ružomberka Zdroj: TASR - Lukáš Grinaj

TRNAVA - Futbalisti MFK Ružomberok sa v novej sezóne predstavia v 1. predkole Európskej ligy UEFA 2020/2021. V piatkovom finále baráže o účasť v druhej najprestížnejšej európskej klubovej pohárovej súťaži zvíťazili na ihrisku Spartaka Trnava 2:0 vďaka gólom Jána Masla z jedenástky a Dalibora Takáča.

Slovenský futbal bude na medzinárodnej scéne reprezentovať úradujúci šampión ŠK Slovan Bratislava v Lige majstrov. V Európskej lige si zahrajú MŠK Žilina, FC DAC 1904 Dunajská Streda a MFK Ružomberok, pričom do bojov zasiahnu už v 1. predkole, ktoré je na programe 27. augusta. Žreb tejto fázy sa uskutoční 10. augusta.

Ružomberok prešiel do finále baráže EL po domácej výhre 1:0 nad Michalovcami, zverenci trénera Mariána Šarmíra tiež využili domáce prostredie a v semifinále vyradili Trenčín po výsledku 3:0. Vďaka finálovému víťazstvu nad Spartakom si MFK zopakuje vlaňajšiu účasť v EL, vtedy stroskotal v 1. predkole na Levski Sofia.

FC Spartak Trnava - MFK Ružomberok 0:2 (0:0)
Góly: 81. Maslo (z 11 m), 90.+3 Takáč. ŽK: Vukojevič - Madleňák, Kojnok, Zsigmund, Takáč, Brenkus, Macík, ČK: 89. Bamidele Isa (Trnava). Rozhodovali: Gemzický - Bednár, Ferenc, 3959 divákov.

Trnava: Rusov - Turňa, Izuchukwu, Moenza - Tzandaris, Benovič (68. Tešija) - Saymon, Gamboš (82. Nsumoh), Vukojevič, Yao - Bamidele Isa

Ružomberok: Macík - Čurma, Maslo, Mojžiš - Kojnok (58. Ďungel), Zsigmund (67. Brenkus), Takáč, Múdry, Madleňák (56. Mrva) - Gerec, Regáli

Tréner Spartaka neurobil v porovnaní s predchádzajúcim duelom proti Trenčínu žiadnu zmenu v základnej zostave. Jeho náprotivok sa rozhodol pre tri nové mená, pričom vyriešiť musel najmä obzvlášť nepríjemnú absenciu najlepšieho strelca mužstva Twardzika, ktorý stál pre trest za päť žltých kariet. Na domácej súpiske chýbal z rovnakého dôvodu útočník Sobczyk. Ako prvý pohrozil v 3. minúte Vukojevič, po sóle však z veľkej diaľky netrafil bránku. V úvodnej štvrťhodine sa na trávniku odohrával taktický boj, chýbali šance na jednej či druhej strane. Hostia sa postupne osmelili, Rusov musel v 20. minúte zasahovať po hlavičke Gereca. V 24. minúte sa po rýchlej akcii na jeden dotyk dostal k strele Regáli, ale lopta mu nesadla. Ružomberčania mali v týchto chvíľach prevahu. Po zaváhaní Moenzu sa im otvorila pravá strana, Rusov však pohotovým zákrokom zabránil tomu, aby krížny center prešiel na úplne voľného hráča Ružomberka. V 42. minúte Bamidele Isa na hranici pokutového územia vyhral súboj o loptu s kapitánom hostí Maslom, ale jeho lob pristál len na hornej sieti Macíkovej bránky.

V 52. minúte Gamboš priamo z rohu takmer prekvapil Macíka, ktorý loptu zachytil tesne pred čiarou. Do druhého dejstva vstúpili hráči Spartaka aktívne, ale dostávali sa len po šestnástku súpera. V 64. minúte sa po chybe Izuchukwua dostal k lopte Regáli, ktorý však v dobrej pozícii vystrelil po zemi veľmi slabo. S pribúdajúcimi minútami sa na hráčoch oboch mužstiev začala prejavovať únava z nahusteného programu a z trávnika sa vytrácali rušivé momenty. V 81. minúte rozhodca Gemzický po faule na ružomberského hráča v súperovej šestnástke ukázal na biely bod a kapitán Maslo jedenástku chladnokrvne premenil - 0:1. Domácim zostalo na odpoveď málo času, navyše v 89. minúte inkasoval červenú kartu Bamidele Isa a bolo po nádejach Spartaka. V nadstavenom čase ešte Takáč osamotený pre Rusovom poistil triumf hostí - 0:2. Trápenie domácich v turbulentnom závere stretnutia podčiarkol Vukojevič, ktorý z jedenástky po faule na Nsumoha prepálil bránku.

Viac o téme: FC Spartak Trnava MFK Ružomberok
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: TASR - Lukáš Grinaj; VIDEO: Huste.tv
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy