VIDEO Fantastický štart do sezóny! DAC zvládol šláger so Spartakom, hrdinom dvojgólový Ramírez

Gólová radosť hráčov DACGólová radosť hráčov DAC Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

DUNAJSKÁ STREDA - Futbalisti DAC Dunajská Streda zvíťazili vo 4. kole Fortuna ligy nad Spartakom Trnava 2:1 a s 12 bodmi sú na čele tabuľky.

FC DAC 1904 Dunajská Streda – FC Spartak Trnava 2:1 (1:1)
Góly: 25., 70. Ramirez – 43. Pačinda. Rozhodovali: Očenáš – Bednár, Jekkel, ŽK: Davis, Ramirez, Kružliak – Anthony, Yao, Mihál, Pačinda, 6297 divákov

DAC: Jedlička – Blackman, Kružliak, Müller, Davis – Schäfer, Balić (90.+ Malý), Kalmár, Friede – Divković (90. Njie), Ramirez

Trnava: Rusov - Tumma, Anthony, Mihál - Grič – Cabral (80. Turňa), Mikovič, Vlasko, Yao (85. Václav) - Pačinda, Yusuf (65. Kalu)

Krajské derby medzi Dunajskou Stredou a Trnavou bolo aj šlágrom kola, keďže sa stretol prvý s druhým. Prvá vážnejšia šanca zápasu prišla v 8. minúte, keď loptu cez obranu prepracoval Kalmár, na bránu sa rútil Schäfer, ale lopta skončila vedľa. V 18. minúte Pačinda vyslal parádnu strelu z 25 metrov, Jedlička však bravúrne chytil.

V 25. minúte išiel DAC do vedenia, z ľavej strany sa Ramirez prepracoval do stredu pokutového územia, loptu pravačkou premiestnil do ľavého horného rohu – 1:0. V 29. minúte Saymon dostal loptu na pravej strane, strelu z uhla vyrazil Jedlička. V 33. minúte tvrdou strelou pohrozil Vlasko, Jedlička bravúrne chytil. V 43. minúte dostal Pačinca výbornú prihrávku za obranu, ocitol sa sám pred bránou a vedľa Jedličku zakončil – 1:1. V 45. minúte došlo k potýčke medzi trénerom Trnavy a Davisom, do toho sa zapojili aj hráči, nakoniec spolu s trénerom videli žltú kartu.

Na snímke zľava hráč Galéria fotiek (5) Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Druhý polčas začali lepšie domáci, v 47. minúte Schäferova strela išla len o centimetre vedľa. V 54. minúte po Ramirezovej prihrávke sa dostal do šance Friede, strela zblízka však bola zblokovaná. V 63. minúte Blackman dostal výbornú loptu na pravej strane, rútil sa do pokutového územia, kde ho zozadu fauloval Yao. Rozhodca nariadil pokutový kop, Davisovu strelu Rusov chytil. O minútu neskôr po Balićovom rohovom kope vystrelil z pravej Ramirez, ale vedľa.

V 68. minúte Kalmár zahrával priamy kop, loptu hlavičkoval na bránu Kružlia, ale Rusov vyrazil na roh. V 70. minúte DAC opäť išiel do vedenia, Schäferov center z prvej poslal Ramirez do brány – 2:1. V 77. minúte po Balićovom rohovom kope hlavičkoval Müller tesne vedľa. DAC bol nebezpečnejší, hostia sa do vyložených šancí nedostali. V predĺžení sa do útoku presunul aj brankár Rusov, ale gól to neprinieslo.

Hlasy trénerov:

Bernd Storck, tréner DAC-u: "Bol to vyrovnaný zápas. Podarilo sa nám dať gól, v Nemecku sa to nazýva nedeľný gól. U Ramireza som videl, že na tréningoch sa snaží dať takéto góly. Tvrdo pracoval, zaslúži si dať takýto gól. V polčase som povedal hráčom, že musíme byť pokojní, do druhého polčasu sme zmenili hru. Vytvorili sme si šance, hrali štýlom, ktorý je náš. Po nepremenenej penalte sme išli za víťazstvom a zaslúžene sme vyhrali."

Marián Šarmír, tréner Spartaka: "Do zápasu sme museli ísť odlišne, ako to bolo proti Pohroniu. V prvom polčase organizácia hry bola na slušnej úrovni. Súper musel nakopávať lopty, my sme ich zbierali. Súper sa ujal vedenia zaslúžene, mal vyložené šance, ale potom sme vyrovnali. Za organizáciu hry a bojovnosť musím hráčov pochváliť. Dunajská Streda má skvelých hráčov a skvelého trénera. Vidieť, že nastal určitý progres. K víťazstvu im gratulujem a želám všetko dobré."

Viac o téme: FC Spartak Trnava FC DAC Dunajská Streda
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: TASR/Lukáš Grinaj; VIDEO: Huste.tv
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy