Djokovičov kondičný tréner vyzdvihol prínos Mariána Vajdu: Je skvelý tréner, ale...

Novak Djokovič pookrial pod opätovným vedením Mariána VajduNovak Djokovič pookrial pod opätovným vedením Mariána Vajdu Zdroj: twitter - Novak Djokovič

VIEDEŇ - Nielen návrat slovenského trénera Mariána Vajdu je za znovuzrodením tenisového šampióna Novaka Djokoviča. Do tímu srbského hráča v tomto roku znovu pribudol po ročnej odmlke aj rakúsky kondičný tréner Gebhard Gritsch. Aj on stojí za skvelou druhou časťou sezóny, ktorá Djokoviča po triumfoch na grandslamových vrcholoch Wimbledone a US Open, resp. "tisíckach" v Cincinnati a Šanghaji katapultovala z tretej desiatky rebríčka opätovne na post svetovej jednotky.

"Ešte v máji nik z nášho tímu ani len nepomyslel na to, že sa Novak môže opäť stať svetovou jednotkou. Nebol nohami pevne na zemi, ale v piesku... Chýbala mu poriadna kondičná príprava, ale mal aj psychické problémy. Potom sme začali tvrdo, ale naozaj tvrdo pracovať. Najmä našiel sám seba. Pochopil, že znova musí poriadne zainvestovať, aby mal výsledky. Inými slovami, tenis sa pre neho opäť stal zmyslom toho, čo robí," uviedol Gebhardt Gritsch v rozhovore na webe denníka Kurier.

Šesťdesiatjedenročný uznávaný odborník v oblasti kondičného koučingu spomenul aj prínos Mariána Vajdu na výkonnostnom posune či skôr hernej explózii Novaka Djokoviča v roku 2018. "Vajda je skvelý tréner, ale zároveň zábavný chlapík. Ja som zasa tichší mozog tímu. Spolu tvoríme výbornú kombináciu komponentov, ktoré sú potrebné pre úspech na profesionálnom poli," zdôraznil Gritsch.

Na otázku, či najbližšou Djokovičovou métou bude triumf na Australian Open 2019 v Melbourne, kde sa mu zvykne dariť, Gritsch odpovedal. "Pokúsime sa o to, ale rátame s tým, že Rafael Nadal sa vráti určite veľmi silný. Čo sa týka Rogera Federera, mám z neho pocit, že už mu chýba mentálna sviežosť. Z toho potom vyplývajú chyby v hernom rytme a rýchlosti, ktoré nesúvisia vždy len s kondičnou stránkou."

Viac o téme: Novak Djokovič Marián Vajda Gebhardt Gritsch
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: twitter - Novak Djokovič
  • Zdroj: SITA

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy