Sebavedomie jej rozhodne nechýba! Kanadský zázrak očaril New York, teraz chce tvoriť históriu

Bianca AndreescuováBianca Andreescuová Zdroj: SITA/AP/Mark Schiefelbein

NEW YORK – Denis Shapovalov a Félix Auger-Aliassime. Dve mená, ktoré pozná azda celý športový svet. Kanadský tenis, ktorý posledné roky stál a padal na bombardérovi Milošovi Raoničovi, prežíva naozaj plodné obdobie. Mimoriadne talentovanú generáciu javorových listov si nemôžeme nevšimnúť a svorku plnú potenciálu sme v tomto ročníku rozšírili o ďalšie zaujímavé meno.

Bianca Andreescuová patrí k najväčším prekvapeniam tenisovej sezóny 2019. Víťazka nedávneho grandslamového podniku US Open prekypuje sebavedomím, čo demonštrovala aj najnovším vyjadrením pre magazín Glory. "Vždy máte priestor na zlepšovanie sa. Chcem naďalej pracovať na svojej hre. V tomto roku som toho dosiahla veľa, ale verím, že môžem dosiahnuť viac. Chcem tvoriť históriu tenisu," povedala talentovaná tenistka.

Andreescuová však nechce zaspať na vavrínoch a pred verejnosťou sa rozhodla prehovoriť aj o svojom recepte na úspech. "Prvýkrát som si pomyslela, že môžem v tomto športe niečo dosiahnuť v roku 2013. Vtedy som bola po zápase premiérovo požiadaná o autogram a rozhovor. Uvedomila som si, že ma to napĺňa. Neskôr som si povedala, že chcem byť vo svojom športe na vrchole. Sebadôvera je v tenise rovnako dôležité ako čokoľvek iné. Dostanete sa na výslnie a buď to milujete, alebo nie. Keď ľudia spoznávali moje meno, cítila som sa komfortne," nechala sa počuť mladá Kanaďanka. 

Najšpeciálnejší moment v mojom živote

Jedna z najväčších hviezd nastupujúcej generácie na okruhu WTA má neskromné ambície. Andreescuová si trúfa aj na zlato z olympiády v Tokiu, či post svetovej jednotky. Nereálne méty? Ale kdeže, piata hráčka sveta má za sebou dychberúci ročník. Rodáčka z Ontária ovládla veľké podniky v Indian Wells a Toronte, no vrchol výkonnosti devätnásťročnej tenistky prišiel až vo Flushing Meadows. Andreescuová senzačne vyhrala US Open a brilantným finálovým triumfom nad legendou legiend Serenou Williamsovou sa navždy zapísala do tenisových kroník.

Bianca Andreescuová s trofejou Galéria fotiek (2) Bianca Andreescuová s trofejou pre víťazku US Open Zdroj: TASR/AP/Charles Krupa

"Bol to najšpeciálnejší moment v mojom živote," priznala šikovná tenistka, ktorá počas svojej čerstvej kariéry prekonala náročnú púť plnú prekážok. "S trénerom sme to nemali jednoduché, ale všetko sme zvládli. Prekonali sme zranenia. Sylvain Bruneau je ako môj priateľ. Je ako druhý otec, ktorý sa o mňa stará. Je to fantastický človek a náš vzťah je výborný aj mimo tenisový dvorec," pochválila superkométa svojho kouča.

Viac o téme: Serena Williamsová Félix Auger-Aliassime Denis Shapovalov Bianca Andreescuová US Open 2019
  • Autor: © Zoznam/ps
  • FOTO: SITA/AP/Mark Schiefelbein
  • Zdroj: športky

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy