VIDEO Týždeň ako z knihy zázrakov: Rakúska krasojazda nekončí, trpká pilulka pre Zvereva

Dominic ThiemDominic Thiem Zdroj: SITA/AP/Kirsty Wigglesworth

LONDÝN - Súperom gréckeho tenistu Stefanosa Tsitsipasa vo finále dvojhry na turnaji majstrov v Londýne bude v nedeľu Rakúšan Dominic Thiem. V druhom semifinále vyradil ako nasadená päťka obhajcu titulu Nemca Alexandra Zvereva 7:5, 6:3.

Na listinu víťazov Masters tak s určitosťou pribudne nové meno.V prvom sete si Thiem i Zverev držali svoje podania o všetkom rozhodla až koncovka. Dvojnásobný finalista Roland Garros v dvanástom geme prelomnil podanie Nemca a dostal sa na koňa. V druhom dejstve sa thiem po brejku v šiestom geme ujal vedenia 4:2 a zápas už dotiahol do úspešného konca. V deviatom geme premenil pri vlastnom servise hneď prvý mečbal.

Začínam byť väčším fanúšikom rýchlych povrchov

"Splnil sa mi sen. Turnaj majstrov je jedným z najväčších a najprestížnejších na mužskom profesionálnom okruhu. Je skvelé, že budem mať možnosť na koncoročnom vrchole sezóny hrať vo finále, Pri brejkbaloch súpera som bol mentálne silný," povedal v prvom pozápoasovom rozhovore Thiem, ktorý v základnej skupine zdolal šesťnásobného šampióna Švajčiara Rogera Federera i Srba Novaka Djokoviča.

Dominic Thiem sa raduje Galéria fotiek (14) Zdroj: SITA/AP/Kirsty Wigglesworth

Dvadsaťšesťročný hráč je prvým rakúskym tenistom vo finále Turnaja majstrov. Do boja o titul sa dostal pri svojej štvrtej účasti. "Po titule vo Viedni a postupe do finále začínam byť väčším fanúšikom rýchlych povrchov," smial sa antukový špecialista.

Dominic Thiem (5-Rak.) - Alexander Zverev (7-Nem.) 7:5, 6:3

Viac o téme: Turnaj majstrov Dominic Thiem Alexander Zverev Nitto ATP Finals
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP/Kirsty Wigglesworth; VIDEO: YouTube/Tennis TV
  • Zdroj: TASR, ČTK

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy