Djokovičov otec už poriadne vypenil: Obrovská kritika fanúšikov, toto si Novak nezaslúži!

Novak DjokovičNovak Djokovič Zdroj: SITA/AP/Andy Brownbill

BELEHRAD - Ak by Novak Djokovič dnes ohlásil koniec kariéry, mnohí by ho z čisto športového hľadiska určite považovali za jedného z najlepších športovcov celej histórie. Vyhral 17 grandslamov a chudobnej krajine ukázal, že sny sa dajú naplniť vďaka tvrdej, poctivej práci, ktorá sa mu vrátila tisícnásobným spôsobom.

Belehradský rodák ale nie je všade taký populárny ako napríklad Roger Federer či Rafael Nadal. Neobľúbenosť jeho osoby je evidentná napríklad v New Yorku, kde počas US Open pravidelne čelí piskotu z tribún. História medzi USA a bývalou Juhosláviou je dobre známa, no a práve tu môže byť dôvod nevôle smerom od fanúšikov. 

Keď bolo známe zloženie finále Australian Open 2020, predpokladalo sa, že Novak Djokovič si užije v hľadisku podporu a prevahu nad Dominicom Thiemom. Čuduj sa svetu, nestalo sa tak. I napriek tomu, že dovtedy vyhral sedemkrát Australian Open a tento turnaj musí považovať za svoj obľúbený či akoby obývačku. 

Po sladkom ôsmom finálovom triumfe s Thiemom sa na túto tému vyjadril aj Novakov otec Srdjan: "Sedemnásobný šampión Australian Open hrá na Center Courte, kde nikdy neprehral žiadny zápas, vo finále, proti nejakému Rakúšanovi. Len si predstavte tú neúctu voči Novakovi. Je neuveriteľné, že rovnaké to je aj v Londýne, New Yorku. Lepšie je to v Paríži, ale rovnako zlé v Madride." 

Novak Djokovič s víťaznou Galéria fotiek (27) Zdroj: SITA/AP - Andy Brownbill

Najvhodnejším príkladom, že hľadisko bolo plne proti Djokovičovi, je minuloročné wimbledonské finále proti Rogerovi Federerovi. Srbskému hráčovi nefandil prakticky nikto, všetci tlačili švajčiarskeho velikána za deviatym londýnskym titulom. Nejeden fanúšik tenisu mu vyčíta najmä správanie počas zápasov, výkriky a niekedy zbytočné sťažovanie. 

"Fandiť proti Novakovi znamená, že mu dodávate prídavnú energiu a stane sa najlepším hráčom histórie v každom ohľade. V každom aspekte je najlepší, je Srb a keď skončí, tak bude žiť vo svojej krajine i meste," doplnil Djokovič starší. 

Viac o téme: Novak Djokovič Dominic Thiem Srdjan Djokovič Australian Open 2020
  • Autor: © Zoznam/Ondrej Herceg
  • FOTO: SITA/AP/Andy Brownbill
  • Zdroj: športky

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy