Roger, veľmi správne: Z Federerovej kancelárie prišli závažné a dlhoočakávané novinky

Roger FedererRoger Federer Zdroj: SITA/AP/Lee Jin-man

PARÍŽ - Roger Federer odohrá v tejto sezóne na antuke iba parížsky grandslam Roland Garros. Agent 38-ročného Švajčiara Tony Godsick týmto oznámením ukončil špekulácie, že Federer sa bude chcieť pred parížskym grandslamom rozohrať na turnajoch v Madride a Ríme, ktoré sa konajú práve na populárnom oranžovom povrchu.

Majiteľ rekordných 20 grandslamových titulov obmedzuje v olympijskej sezóne turnajový program ešte viac než v predošlých rokoch, kedy si začal výrazne dbať na svoj kalendár v snahe čo najviac si predĺžiť kariéru. V januári vynechal na rozdiel od svojich veľkých rivalov ATP Cup, aby mohol stráviť viac času s rodinou, a na Australian Open prišiel bez odohraného súťažného zápasu. Napriek tomu postúpil až do semfiinále, kde v troch setoch podľahol neskoršiemu šampiónovi Novakovi Djokvoičovi. 

Teraz má pred Roland Garros naplánovaný štart v Miami, kde sa bude hrať do 5. apríla. Štart Roland Garros je náplánovaný na 24. mája. V rokoch 2017 a 2018 vynechal Federer kompletnú antukovú sezónu, minulý rok sa vrátil na Roland Garros a odohral dva antukové turnaje ešte pred druhým grandslamom sezóny. Parížsky turnaj Big Four dožičil Federerovi jeden titul, a to v roku 2009. Grandslamová zbierka sa zastavila na čísle 20 po Australian Open 2018.

Viac o téme: Roger Federer Roland Garros 2020
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP/Lee Jin-man
  • Zdroj: ČTK

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy