Chráňme sa! Maestro Federer vyzval ľudí k zodpovednosti: Musíme to brať veľmi, veľmi vážne

Roger FedererRoger Federer Zdroj: SITA/AP/Lee Jin-man

BAZILEJ - Do celosvetového boja proti novému koronavírusu sa verejne zapojil už aj švajčiarsky tenista Roger Federer. Dvadsaťnásobný grandslamový šampión prijal výzvu bývalého švajčiarskeho prezidenta a šéfa federálneho ministerstva vnútra Alaina Berseta na zapojenie sa do kampane, ktorú začal šíriť na sociálnych sieťach pod hashtagom "Chráňme sa" a s otázkami: "Ako môžete pomôcť? a Čo môžete urobiť?" Okrem Federera sa Berset obrátil aj na bývalú Miss Švajčiarska Christu Rigozziovú a rappera Stressa.

"Musíme brať maximálne vážne, čo sa deje vo svete a postaviť sa do boja proti koronavírusu. Práve nastal čas na to, aby sme si vzájomne pomáhali. Je to dôležitejšie ako kedykoľvek predtým," uviedol Roger Federer vo videu na svojom instagramovom profile.

"Dvojmetrová vzdialenosť a žiadne potriasanie rukami. Aj ja som teraz stále doma. Nechceme všetci skončiť v karanténe, vtedy sa už vôbec nebudeme môcť dostať von. Dúfam, že to všetci beriete naozaj vážne," zdôraznil víťaz 103 turnajov na hlavnej profiúrovni. Federer posunul výzvu na ďalších dvoch známych švajčiarskych športovcov - zjazdovú lyžiarku Wendy Holdenerovú a kapitána tímu NHL Nashville Predators Romana Josiho, tretím do partie je hudobník DJ Bobo.

Nútená pauza tenisu

Tenisová sezóna v celom svete je momentálne prerušená do 7. júna a to na všetkých úrovniach. Federer sa v úvode roka na Australian Open dostal až do semifinále, ale ďalší veľký titul do svojej jagavej zbierky nepridal. Neskôr vo februári oznámil, že pôjde na artroskopiu kolena a vynechá viacero turnajov vrátane Roland Garros v Paríži.

Pandémia koronavírusu však spôsobila, že francúzski organizátori presunuli antukový superturnaj z májovo-júnového termínu až na koniec septembra a úvod októbra a to by mohla byť šanca pre vtedy už 39-ročného tenistu. aby sa tam ešte raz súťažne predstavil.

Viac o téme: Roger Federer Wendy Holdenerová Roman Josi
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP/Lee Jin-man
  • Zdroj: SITA

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy