Djokovič nechce o ukončení kariéry ani počuť: Neverím na limity, ešte mám čo ukázať

Novak Djokovič ovládol turnaj v Dubaji už po piatykrátNovak Djokovič ovládol turnaj v Dubaji už po piatykrát Zdroj: TASR/AP/Kamran Jebreili

BELEHRAD - Väčšina športovcov po tridsiatke pomaly rozmýšľa nad dôchodkom. Srbský tenista Novak Djokovič je však iný príklad. Aj vo veku 33 rokov má dostatok motivácie, aby pokračoval v kariére. Počas nej získal sedemnásť grandslamových titulov, zarobil desiatky miliónov dolárov a je lídrom rebríčka ATP. Nad ukončením kariéry ani náhodou neuvažuje.

"Neverím na limity a rozhodne chcem pokračovať ešte dlhú dobu. Možno aj do štyridsiatky," povedal Djokovič v show Grahama Bensingera. Podľa jeho slov ho ďalej ženie túžba prekonávať rekordy. Rád by pokoril svojho švajčiarskeho rivala Rogera Federera, ktorý je na čele historických štatistík v počte vyhratých grandslamov a počte týždňov na čele svetového renkingu. "Ešte mám čo v tomto športe ukázať, chcem vyhrať čo najviac grandslamov a rád by som bol najdlhšie slúžiacou svetovou jednotkou, to sú moje jasné ciele," citovala Djokovič agentúra DPA.

Novak Djokovič Galéria fotiek (2) Zdroj: SITA/AP/Mark J. Terrill

Zverenec slovenského trénera Mariána Vajdu je počte grandslamových titulov na treťom mieste. Pred ním je Španiel Rafael Nadal (19), Federer ich má na konte 20 a tiež drží maximum v počte týždňov na čele renkingu, počas kariéry tam strávil 310 týždňov, Djokovič dosiaľ 282. Tesne pred ním je Pete Sampras, ktorý má štyri týždne k dobru.

Viac o téme: Novak Djokovič
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: TASR/AP/Kamran Jebreili
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy