Tenisová katastrofa na Adria Tour: Koronavírus má aj svetová jednotka Djokovič s manželkou!

Novak Djokovič a Viktor Troicki
Novak Djokovič a Viktor Troicki Zdroj: SITA/AP/Bernat Armangue

BELEHRAD - Svetová tenisová jednotka Novak Djokovič oznámil, že mal pozitívny test na koronavírus. Tridsaťtriročný Srb sa nakazil na exhibičnom turnaji Adria Tour, ktorú sám usporiadal. Pozitívne testy na COVID-19 mali v minulých dňoch aj ďalší účastníci podujatia Bulhar Grigor Dimitrov, Chorvát Borna Čorič a Srb Viktor Troicki.

Sedemnásťnásobný grandslamový víťaz Djokovič dnes v tlačovom vyhlásení uviedol, že pozitívny test na koronavírus mala aj jeho manželka Jelena. Testy ich oboch detí boli negatívne. "Hneď ako sme sa vrátili do Belehradu, sme sa nechali testovať. Môj výsledok bol pozitívny. Idem na štrnásť dní do domácej karantény a po piatich dňoch test zopakujem. Pozitívny test mala aj moja manželka Jelena, naše deti mali negatívny nález,"​ oznámil.

Djokovič v oficiálnom stanovisku obhajoval usporiadanie exhibície, ktorej záverečné dve časti rovnako zrušili: "Všetko, čo sme robili v uplynulých mesiacoch, sme robili z úprimného srdca a úmyslov. Náš turnaj mal spájať a zdieľať odkaz solidarity a spolupatričnosti v regióne. Všetko to vzniklo z filantropickej myšlienky, priamo nasmerovať pomoc ľuďom, ktorí to v núdzi potrebujú. Potešilo ma, ako vrelo to fanúšikovia privítali. Zorganizovali sme turnaj v momente, keď vírus začal slabnúť a verili sme, že sme naplnili všetky podmienky bezpečnosti. Nanešťastie je vírus stále tu a to je nová realita, z ktorej sa učíme a musíme s ňou žiť."
 
Z plánovanéhop štvordielneho Adria Tour na Balkáne sa odohral len otvárací turnaj v Belehrade a minulý týždeň akcia v chorvátskom Zadare, ktorá bola predčasne ukončená pred finále po oznámenom pozitívnom teste Dimitrova. Hráči a organizátori boli kritizovaní za to, že počas turnaja a sprievodných akcií nedodržiavali základné hygienické opatrenia, ako sú odstupy či rúška.

Dimitrovov manažér priznal: "Mali sme byť disciplinovanejší"

Manažér bulharského tenistu Grigora Dimitrova po pozitívnom teste jeho klienta na nový koronavírus priznal, že účastníci exhibície Adria Tour Novaka Djokoviča mali byť oveľa obozretnejší. Devätnásty hráč sveta odstúpil cez víkend z druhého exhibičného turnaja v chorvátskom Zadare, ktorý usporiadal Djokovič, pre zdravotné problémy.

"Neboli sme takí disciplinovaní, ako sme mali byť," citovala v utorok Georgiho Toimenova bulharská televízia bTV. Manažér tiež informoval o aktuálnom stave Dimitrova, ktorý sa predstavil aj na minulotýždňovom prvom Djokovičovom podujatí v Belehrade: "Cíti sa dobre a zotavuje sa. Včera už nemal žiadny zo symptómov, ktoré mal predtým."
Viac o téme: Novak Djokovič a Viktor Troicki
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP/Bernat Armangue
  • Zdroj: ČTK, TASR, športky

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy