Milovníci tenisu majú hlavu v smútku: Na očakávané finále môžeme tento rok zabudnúť!

Rafael Nadal a jeho víťazná radosťRafael Nadal a jeho víťazná radosť Zdroj: SITA/AP - Manu Fernandez

MADRID - Finálový turnaj tenisového Davisovho pohára v Madride preložili na rok 2021. V piatok o tom informovala investičná firma Kosmos a Medzinárodná tenisová federácia (ITF).

Pôvodne sa mal finálový turnaj uskutočniť od 23. do 29. novembra v Madride, ale zastavila ho koronakríza. Nový termín je 22. až 28. novembra 2021. Štartové pole 18-členného podujatia ani vyžrebovanie sa nezmenilo. Zápasy play off, ktoré sa mali hrať v septembri tohto roka, preložili na marec, resp. september 2021.

Spoločnosť Kosmos španielskeho futbalového obrancu Gerarda Piqueho z FC Barcelona podpísala s ITF 25-ročnú zmluvu vo výške tri miliardy dolárov pre organizáciu finálových turnajov. "Je to obrovská škoda a všetkých nás mrzí, že sa nebude hrať v roku 2020. Nevieme, ako sa bude vyvíjať situácia s pandémiou COVID-19 v krajinách účastníkov, ani ako reštrikcie budú ešte platiť v Španielsku. Odklad ale nemá dopad na našu ambíciu dlhodobo organizovať finálové turnaje Davis Cupu. Už sa tešíme na rok 2021," povedal Pique pre web ITF.

Viac o téme: Davis Cup 2020
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP/Manu Fernandez
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy