Veľké sklamanie nemeckých fanúšikov: Dve mladé tenisové hviezdy sa v Berlíne napokon nepredstavia!

Alexander ZverevAlexander Zverev Zdroj: SITA/AP/Rebecca Blackwell

BERLÍN - Nemecký tenista Alexander Zverev sa odhlásil z budúcotýždňového exhibičného turnaja v Berlíne. Prednosť chce dať tréningu so svojím novým koučom a bývalým hráčom Davidom Ferrerom, s ktorým sa dohodli na skúšobnom období. Do Berlína napokon nepocestuje ani Austrálčan Nick Kyrgios, ktorý práve Zvereva označil za "sebca" pre účasť na párty počas koronakrízy.

"Rozhodol som sa neštartovať, radšej budem trénovať s mojim tímom," zdôvodnil svoju neúčasť Zverev pre agentúru DPA. Ferrer ukončil kariéru vlani po prehre práve so Zverevom v Madride. Vzájomnú spoluprácu odštartovali tento pondelok v Monte Carle.

Zverev si predtým vyslúžil kritiku za svoje účinkovanie na Adria Tour, kde sa nedodržiavali opatrenia proti šíreniu koronavírusu i za účasť na párty s množstvom ľudí. Nemec sa na rozdiel od viacerých svojich kolegov nenakazil, od inkriminovaného podujatia už mal tri negatívne testy.

Na obranu Zvereva i organizátora Adria Tour Novaka Djokoviča sa tento týždeň postavil Rakúšan Dominic Thiem, čo vyvolalo slovnú prestrelku medzi Thiemom a Kyrgiosom. Rakúšan v pondelkovom rozhovore pre nemecké médiá uviedol, že Kyrgios by sa mal v prvom rade pozerať sám na seba a pokúsiť sa o nápravu vlastných chýb. Kyrgios na to reagoval slovami: "Ľudia zomierajú, strácajú milované osoby a priateľov, pričom Thiem obhajuje nezodpovedné správanie elity nášho športu."

Kyrgios do Berlíne nepríde vzhľadom na cestovné obmedzenia z Austrálie, kde sa opäť rozšíril koronavírus a druhé najväčšie mesto Melbourne preto museli od stredajšej polnoci opäť čiastočne uzavrieť. Riaditeľ turnaja Edwin Weindorfer hľadá za Zvereva i Kyrgiosa náhradu, no pre agentúru AFP priznal, že má príliš málo času. V ženskej časti turnaja vypadla pre zranenie nohy Francúzka Caroline Garciová, nahradí ju Lotyška Anastasija Sevastovová.

Viac o téme: Nick Kyrgios Alexander Zverev
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP/Rebecca Blackwell
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy